Charlotte Kallas ärliga ord inför efterlängtade comebacken i skidspåren – avslöjar nu innersta tankarna: ”Ingen bra idé”

Hon har inte tävlat på två år.
Men nu ska Charlotte Kalla äntligen göra comeback i spåren.
Svenska skidhjälten öppnar upp om nervositeten inför återkomsten.

Det var den 28 mars 2022 som vi senast såg Charlotte Kalla fara fram i skidspåren. I samband med tremilen på SM i Piteå den dagen tog svenska skiddrottningen farväl till den aktiva karriären.

Kallas comeback

Efter en stor mängd OS- och VM-medaljer samt den oförglömliga Tour de Ski-segern 2008 hade Kalla samlat ihop till en meritlista som gör henne till en av svensk skidåknings allra största. Sedan avskedet har hon haft fullt upp i vardagen och hunnit med TV4-programmet ”Let’s Dance”, släppt en bok om sitt liv och blivit mamma för första gången i livet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
230303 Charlotte Kalla poserar för ett porträtt den 3 mars 2023 i Sundsvall. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0063

Men nu är det dags att dra på sig en nummerlapp igen och återvända till tävlingsspåren för första gången på nära två år. När 36-åringen ska tävla köra stafett på Vasaloppet i helgen.
– Jag ser detta som en kul helg tillsammans med de andra i vårt lag (Team Skistar Charlotte Kalla med Hans Olsson, Jesper Tjäder, Walter Wallberg och Maria Pietilä Holmner). Att vi haft det här gemensamma målet med Stafettvasan har varit en stor anledning till att jag tagit mig ut på träningspassen i spåret. Det är inte helt enkelt att få till träningen som föräldraledig och en sambo som jobbar mycket. Men jag har haft Alvin i pulkan och jag har kunnat skejta. Det är jag jättetacksam för. Klassiskt är klart svårare med pulka, så har jag fått till ett klassiskt pass i veckan har jag varit väldigt nöjd, säger Charlotte till langd.se och erkänner att hon ändå är nervös.
– Ja, men inte på samma sätt som tidigare. Nu handlar det mer om nerverna för att att se till att vi har med oss alla saker familjen behöver. Alvin ska ju ha det bra även när jag har nummerlappen på mig.

Charlottes ord

Självklart kommer det bli mycket fokus på förstastäckan i Stafettvasan när en OS- och VM-guldhjälte står på startlinjen. Och många kommer nog vilja slå skidlegendaren i spåren.
– Alltså det var något som jag var medveten om. Ställer jag mig på en startlinje med skidor och nummerlapp kommer det dra ögonen till sig. Men det får stå för andra med de jämförelserna. Mitt mål är att njuta av de 25 kilometrarna. Och jag har redan nu bestämt mig för att jag kommer att köra med fäste, berättar Kalla i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
231107 Charlotte Kalla poserar för ett porträtt under en fotografering den 7 november 2023 i Sundsvall. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0489

Charlotte Kalla må ha gjort allt en längdskidåkare och vunnit det allra mesta, men hon har aldrig tävlat i Vasaloppet. Nu ger hon tips till andra debutanter som ska åka det klassiska loppet för första gången.
– Jag vet att Hanna och Elvira (Öberg) sa i vår podd ”Vinterpasset” att deras tidigare tränare Wolfgang Pichler sa att sista veckan kan du bara göra för mycket. Det där att göra något extra så där när det återstår fem dagar är ingen bra idé; sen var noggrann med sömnen och avslutningsvis prova inte en massa nya saker. Kör på det som du gjort tidigare, säger 36-åringen till skidsajten.

Visst ska det bli kul att se Charlotte Kalla i skidspåren igen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Frida Karlsson avslöjar stora oron inför världscupen – erkänner nu det som alla har missat: ”Det är ett helvete”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev