Charlotte Kallas ärliga ord efter Therese Johaugs tydliga kritik – erkänner själv: "Det hade varit..."

Charlotte Kallas ärliga ord efter Therese Johaugs tydliga kritik – erkänner själv: ”Det hade varit…”

Norska skiddrottningen Therese Johaug vädrar sin tydliga kritik.
Det får svenska skiddrottningen Charlotte Kalla att svara.
– Det hade varit guld värt, erkänner Kalla för SVT Sport.

Det råder just nu kris i Norge inom längdskidor på damsidan. Under säsongen har man blivit helt frånåkta av de amerikanska distansåkarna och de svenska sprintstjärnorna.

Norges kris

Visserligen vann Tiril Udnes Weng den totala världscupen i fjol men i år har inte de norska längdåkarna gått att känna igen. Något allvarligt måste hända för att vända den trista trenden och nu sträcker två av nationens allra största ut sina hjälpande händer.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
221209 Therese Johaug, expert commentator of NRK, during the FIS Cross-Country World Cup on December 9, 2022 in Beitostølen. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0385

Efter att både Marit Björgen och Therese Johaug avslutat sina framgångsrika karriärer har de lämnat ett stort tomrum efter sig. Nu vill den legendariska duon hjälpa till och båda två kan tänka sig någon slags ledar- eller rådgivarroll i norska damlandslaget.

Kallas svar

Men ingen av dem har fått någon förfrågan än, vilket Johaug riktar tydlig kritik mot. Även svenska skiddrottningen Charlotte Kalla tycker att det är konstigt.
– De har väldigt mycket erfarenhet som inte går att läsa sig till som hade varit guld värt att ha en snabb ingång till, säger Kalla till SVT och hoppas att Norge rycker upp sig på damsidan.
– Supertufft att inte få ut det man är god för. För de har kapacitet. Jag hoppas och tror att de kommer att komma igen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
220326 Charlotte Kalla i intervju med SVT under dag 4 av SM-veckan den 26 mars 2022 i Piteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / MT0353

Kalla har själv hjälpt till hos svenska juniorlandslaget efter att egna skidkarriären tagit slut. Under fjolårssäsongen var hon sidekick till juniortränaren Andreas Domeij och var med på träningsläger med de unga skidtjejerna.
– Det gav massor till mig. Sedan har jag fått mycket fin feedback från både åkare och ledare runt omkring, att de uppskattade min medverkan. För min del växte jag verkligen i en roll som var helt ny för mig, ledarrollen, berättar Kalla för tv-kanalen.

Men om hon kan tänka sig en ordinarie ledarroll i framtiden, det är hon inte lika säker på.
– Jag vet faktiskt inte. Just nu är fokus någon helt annanstans. Jag har inte tagit mig en funderare på riktigt, säger Charlotte i intervjun.

Vad tycker du om Norges agerande? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Nya ryktet om Therese Johaug i Norge som får alla svenskar att darra: ”Den sämst bevarade hemligheten”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev