Charlotte Kalla upprörd efter framtidsbeskedet – öppnar nu upp om starka känslorna: ”Det känns jättetråkigt”

Charlotte Kalla har tagit beslutet att fortsätta i skidlandslaget.
Men nu öppnar hon upp om det stora kaoset.
– Det känns jättetråkigt, säger Kalla till SportExpressen.

Spekulationerna var många och frågetecknen ännu fler. Men på tisdagen kom beskedet från Charlotte Kalla om framtiden.

Kallas nya beslut

Svenska skiddrottningen väljer att fortsätta ytterligare en säsong i skidlandslaget och ställer nu in siktet på VM i Oberstdorf 2021 som det stora målet. Det står också klart att Kalla kommer att fortsätta jobba ihop med Magnus Ingesson och Stefan Thomson som sina personliga tränare.

Charlotte Kalla, skidlandslaget
200229 Charlotte Kalla of Sweden after the women’s 10 km classic technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on February 29, 2020 in Lahti. Photo: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 136123

Oavsett om tränarduon får fortsätta som landslagstränare eller inte.
– Jag har ingen aning om vem som kommer att bli damtränare i landslaget. Men vi kommer att fortsätta jobba tillsammans hursomhelst, säger 32-åringen till SportExpressen.

Kalla är upprörd

Ingesson och Thomson har de senaste veckorna fått utstå hård kritik i medier och enligt uppgifter från SVT kan båda komma att lämna sina uppdrag i skidlandslaget. Kalla har själv valt att ta en paus från allt senaste tiden för att verkligen känna efter och ta ett beslut om sin framtid.

Charlotte Kalla, skidlandslaget
191208 Charlotte Kalla of Sweden after the women’s relay during the FIS Cross-Country World Cup on December 8, 2019 in Lillehammer. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Först nu kan hon uttala sig om hela situationen samt allt kaos som skakat om i skidlanslaget. Och Charlotte Kalla är upprörd.
– Allt det här har hänt under en period när jag kände att jag verkligen behövde ta en paus från medier. Det hade kanske varit annorlunda om det hänt mitt under säsongen. Men det känns jättetråkigt att det varit ett sånt negativt fokus. Speciellt när man är mitt uppe i en utvärderingsprocess, den behöver ju få skötas internt. Det viktigaste är ju att vår egen feedback kommit fram och att man kan ha en konstruktiv diskussion runt det. Bra kan alltid bli bättre, säger hon till kvällstidningen.

Kalla blev också väldigt överraskad när det kom fram uppgifter om att tre av damlandslagets åkare övervägt att lämna skidlandslaget och tränat på egen hand.
– Ja, jag blev jätteställd. Det var inget jag visste något om. Jag har inte haft kontakt med nästan någon i landslaget den senaste tiden, säger 32-åringen i intervjun.

LÄS MER: Charlotte Kallas nya besked om framtiden – efter alla spekulationer: ”Jag ser fram emot det”