Charlotte Kalla tvingas nu förklara sig efter märkliga bilderna – som fått alla att drömma om en comeback

Är Charlotte Kalla nära comeback?
Märkliga bilder på Fis hemsida tvingar henne nu att förklara.
– Det är inte aktuellt, säger hon till Expressen.

Hon är Sveriges kanske största längdåkare genom tiderna, med meriter som få vinteridrottare kan matcha. Det var därför många sorgsna miner när Charlotte Kalla förra våren meddelade att karriären är över. Sedan dess har hon många gånger pratat varmt om hur bra hon trivs med livet som pensionerad skidåkare.

Inte sugen på comeback

Det var också glatt att se Charlotte Kalla på Idrottsgalan förra veckan, för det är inte alltid man har fått göra det. Idrottsgalan går alltid mitt under skidsäsongen, och oro för förkylningar och sjukdomar har fått henne att hålla sig undan. Kalla fick dessutom gå upp på scenen och dela ut priset till Årets manlige idrottare, innan hon själv hyllades med en stående ovation, samtidigt som ett montage från hennes sagolika karriär kablades ut.

221210 Charlotte Kalla under skidtävlingen Kallastafetten den 10 december 2022 i Sundsvall. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0062

Charlotte Kalla var i samband med intervjuer under Idrottsgala-kvällen tydlig med hur bra hon trivs med sitt nya liv. Samtidigt som Therese Johaug har varit öppen för att återvända till skidorna om några år, tycks Kalla vara långt ifrån att vara i samma tankebanor. Därför är det en del som hajat till att det på Fis, det internationella skidförbundets, hemsida. På Kallas profil står det nämligen att hon fortfarande är aktiv, men inte tillåten att tävla.

LÄS MER: Sverige slår tillbaka efter norska stjärnans hån – skickar syrlig passning till rivalen: ”Jag säger bara som det är…”

Förklaringen till bilderna

Charlotte Kalla vet exakt varför det står att hon inte är tillåten att tävla, men varför det fortfarande står att hon är aktiv vet inte. Klart är i alla fall att hon dödar alla typer av spekulationer.

– Nej, det är inte aktuellt, säger hon till Expressen.

Charlotte Kalla, skidor
191026 Charlotte Kalla poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges skidlandslag den 26 oktober 2019 i Val Senales. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Charlotte Kalla berättar dock anledningen till varför hon inte är tillåten att tävla – och det har med att undvika dopningskontroller att göra.

– Jag har ansökt om att inte behöva rapportera till dopingjägarna. Det var det första jag gjorde efter tremilen i Piteå som var mitt sista lopp. Direkt morgonen efter skickade jag in mejlet där jag bad om att få sluta med vistelserapportering.

LÄS MER: Ikonens klara besked om Linn Svahn efter comebacken – lägger nu ut texten inför VM: ”Hon har bevisat att…”