Charlotte Kalla ryter nu ifrån – mot frågan som hon tröttnat på totalt: ”Det blir inte lättare…”

OS eller inte OS?
Charlotte Kalla är trött på frågan.
– Det blir inte lättare av att älta det tillsammans med er, säger hon.

Charlotte Kalla har meriter som få kan matcha inom svensk längdhistoria, och hennes cv talar för sig själv. Därför är faktumet att hon fortfarande inte är klar för OS, som bara är en månad bort, någonting som skapar intresse och funderingar.

Ryter ifrån: ”Blir inte lättare…”

De senaste säsongerna har inte alls gått som stjärnan hoppats på, och de riktigt stora framgångarna har uteblivit. Den här hösten har Kalla till och med petats från stafettlag och i världscupen, någonting som i stort sett aldrig hänt sedan hon slog igenom ordentligt för nästan 15 år sedan, men under Tour de Ski har hon tagit kliv i jakten på en OS-plats.

220103 Charlotte Kalla of Sweden after competing in women’s 10 km mass start on January 3, 2022 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

I dagens avslutande etapp, upp för monsterbacken i Alpe Cermis, så slutade hon på en 14:e plats, och touren som helhet har varit positiv. Men någon OS-plats är fortfarande inte klar, och nu menar svenskan att hon är trött på frågor om det hela.

– Jag försöker slå undan tankarna så mycket som möjligt hela tiden, och det blir inte lättare av att gå och älta det tillsammans med er. Nu är det intensivt tävlande, och den här frågan är den jag möts av både inför och efter varenda gång. Jag försöker bara fokusera på min prestation, säger hon till SVT.

”Hoppas på att ha planen kvar”

Nu menar dock Kalla att frågan är allt mer förståelig.

– Nu är ju den frågan mer relevant. Nu är touren avslutad. Jag ska summera det här och hoppas på att ha planen framåt klar inom kort, säger hon.

220104 Charlotte Kalla of Sweden is interviewed after competing in women’s 10 km mass start during Tour de Ski on January 4, 2022 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Charlotte Kalla menar att hon fortfarande inte är där hon vill vara när det kommer till känsla och form. SOK har sagt att besked om vemsom får åka till OS kommer först efter Tour de Ski. Sedan tidigare är en drös åkare redan klara – däribland åkare som Frida Karlsson, Ebba Andersson, Jonna Sundling och Maja Dahlqvist. En plats återstår att delas ut, och den kommer troligtvis gå till en som är expert på distans snarare än sprint, vilket talar för Kalla.

LÄS MER: Johanna Hagströms sköna pengaregn – trots en 45:e(!) plats efter monsterbacken: ”Det är lite konstigt att…”

Få våra nyhetsbrev!