Charlotte Kalla rasar – efter hatet mot svenska OS-hjälten

.

Anna Jönsson Haag berättade i Kanal 5-programmet Superstars att hon fick hat-sms efter OS-silvret i Pyeongchang och bröt ihop efter intervjuerna i den mixade zonen.
Nu stöttas hon av Charlotte Kalla – som rasar mot näthatet.
– Det är så respektlöst, säger Kalla till SportExpressen.

Anna Jönsson-Haag  var med i det svenska stafettlaget som tog OS-silver i Pyeongchang var med i det svenska stafettlaget som vann OS-silver i Pyeongchang.

Utsattes för hat-sms

Strax efter målgång, när hon tog upp telefonen, fick hon ta emot hat-sms.
– Jag går upp i mixade zonen och tar upp telefonen. Sen dyker det upp en hälsning där det står ”nu får du ta att sluta”. Jag skulle inte ha varit där och kört den där stafetten enligt många, berättade hon i Kanal 5:s program Superstars.

Foto: Bildbyrån

Jönsson Haag var ifrågasatt inför OS och petades från att köra 10km fristil. Hon tog en plats i stafettlaget men efter förstasträckan var Sverige långt efter.

”Jag bröt ihop”

Trots det kunde det svenska laget stå för en bragdartad insats och Stina Nilsson fixade OS-silvret efter att ha spurtat ner Marit Björgen på upploppet.

I programmet berättade Jönsson Haag vidare att laget tvingades stå i den mixade zonen och försvara det laget de hade kört med, som om ett OS-silver inte dög,
– Efter vi gått igenom den mixade zonen då brast det, jag bröt ihop.

Charlotte Kalla rasar

Charlotte Kalla har själv inte blivit utsatt lika hårt för näthat.

Foto: Bildbyrån

Skiddrottningen, som just ju laddar för VM i Seefeld som inleds nästa vecka, blir bedrövad när hon får höra om det hat Haag Jönsson fick under OS.
– Jag tycker det känns fruktansvärt. Att folk kan lägga fokus på något sånt. Anna hade just levererat sitt allra bästa – då ska man inte behöva tag i nåt sånt där, säger Kalla till SportExpressen och fortsätter:
– Det är ju så respektlöst gjort. Och orättvist,

Laddar inför VM

Inför VM valde Charlotte Kalla att avbryta sitt deltagande på SM för att på egen hand hitta formen inför VM.  I skrivande stund befinner hon sig, tillsammans med den svenska VM-truppen, i italienska Seiser Alm på uppladdningsläger.

Efter den senaste tidens tunga resultat känner Kalla att formen är på väg åt rätt håll.
– Jag känner inte så jättemycket oro längre. Utan jag försöker påverka det jag kan göra just i dag. Jag har ju en stor tilltro till att det här upplägget fungerat bra många gånger tidigare, säger Kalla till SVT Sport.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Jättehyllningarna till Ingemar Stenmark – efter comebacken i skidbacken

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat