Charlotte Kalla öppnar upp om problemen som stoppade henne under VM: ”Jag var väldigt förvånad”

Hon tvingades bryta sista VM-loppet.
Nu öppnar Charlotte Kalla upp om magproblemen.
– Jag var väldigt förvånad att magen reagerade så starkt, säger hon till SVT Sport.

Det blev en väldigt tuff avslutning på skid-VM 2021 för Charlotte Kalla. Under stafetten förstörde en rejäl vallamiss hennes insats och hon tvingades avbryta det sista VM-loppet på grund av magsmärtor.

Kalla om VM

33-åringen har ännu inte blivit av med smärtorna men väljer ändå att åka med till världscupavslutningen i Schweiz nästa helg.
– Det har gått åt rätt håll hela tiden. Jag får tänka till litegrann och vara extra snäll mot kroppen och magen. Vi har en hel del dagar kvar innan det är dags att dra på nummerlappen. Så jag är optimistisk att jag kommer känna mindre och mindre inför lördag, säger hon i en intervju med SVT Sport.

Charlotte Kalla, skidor
210303 Charlotte Kalla and Ebba Andersson of Sweden at a press event with the Swedish Cross Country Skiing team during the FIS Nordic Ski World Championships on March 3, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0093

Kalla erkänner nu att det var problem med magen redan innan VM i Oberstdorf och att det sedan påverkade henne under mästerskapet.
– Jag har väl skämtat för mycket att min mage klarar vad som helst men det finns nog en gräns även för mig och vad jag klarar över tid. Uppladdningen inför VM var en kamp mot klockan. Jag var väldigt förvånad, genom att jag aldrig upplevt magproblem tidigare, att den reagerade så starkt, säger hon i intervjun.

Kallas framtid

Efter att Charlotte Kalla tvingats bryta tremilen som avslutade VM så spekulerade SVT-kommentatorerna Jacob Hård och Anders Blomquist om det loppet var den allra sista VM-insatsen för svenska veteranen. Nu berättar hon själv om framtidstankarna och när skidkarriären kan vara över.
– Där vill jag inte vara i tankarna. Nu vill jag bara få till en bra prestation i helgen. Jag vet inte vad som blir sista tävlingen den här säsongen. Men när säsongen är över och jag fått lite tid att smälta så ska jag verkligen utvärdera och känna efter var motivationen är, säger Kalla till tv-kanalen.

Charlotte Kalla, skidor
210304 Charlotte Kalla of Sweden after the Women’s Cross Country Skiing 4 x 5km Relay during the FIS Nordic Ski World Championships on March 4, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0094

Dela artikeln för att stötta Charlotte Kalla inför säsongsavslutningen!

Sveriges trupp:

Damer
Ebba Andersson, Piteå elit SK
Frida Karlsson, Sollefteå skidor IF
Charlotte Kalla, Piteå elit SK
Emma Ribom, Piteå elit SK
Jonna Sundling, Piteå elit SK
Maja Dahlqvist, Falun/Borlänge SK
Linn Svahn, Östersunds SK
Johanna Hagström, Ulricehamns IF 

Herrar
William Poromaa, Åsarna IK
Johan Häggström, Piteå elit SK
Jens Burman, Åsarna IK
Björn Sandström, Piteå elit SK
Oskar Svensson, Falun/Borlänge
Karl-Johan Westberg, Borås SK

LÄS MER: Ryska jätteutspelet – efter det nya norska försöket att ta tillbaka Kläbos guld: ”Om det händer är det dags för…”

Få våra nyhetsbrev!