Charlotte Kalla och Anna Haags kärleksfulla stöd efter rivalens hemska cancerbesked

Amerikanska OS-hjältinnan Kikkan Randall har drabbats av bröstcancer.
Nu stöttas hon av rivalerna och vännerna Anna Haag och Charlotte Kalla.
”Du är en fighter. Stå stark!”, skriver Kalla i ett sms enligt Sportbladet.

Det var under onsdagen som amerikanska skidstjärnan Kikkan Randall gick ut och berättade att hon drabbats av bröstcancer. I ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram skriver OS-hjältinnan att cancern upptäckts tidigt och att prognosen ser god ut.
”Men mitt liv kommer att förändras. Det är en läskig känsla att vet att man har cancer och varje dag har jag undrat hur det här kunde drabba mig. Men jag har lovat mig själv att vara positiv och stark under min behandling. Jag går in i det här på samma sätt som jag gått in i tävlingar under hela min idrottskarriär”, skriver Randall.

Kalla och Haags stöd

35-åringen vann OS-guld i Pyeongchang tidigare i år när Randall och lagkamraten Jessica Diggins vann teamsprinten före svenskorna Charlotte Kalla och Stina Nilsson. Efter OS i februari valde Randall att lägga ned skidkarriären.

Det blev totalt 1 OS-guld, 3 VM-medaljer och 13 individuella segrar i världscupen under sina 16 säsonger inom längdskidor. Nu väntar en helt ny kamp utan pjäxor.

”Hon är en krigare”

Svenska rivalerna Charlotte Kalla och Anna Haag blev goda vänner med Kikkan Randall och skickar nu värmande ord och kärleksfull stöttning till amerikansken efter beskedet om bröstcancern.
”Jag tänker på dig Kikkan och vet att du har både mental styrka och fysik för att gå igenom behandlingarna och komma stärkt ur det här. Du är en fighter. Stå stark! Kram. Charlotte”, skriver Kalla i ett sms enligt Sportbladet.
”Vi är nära vänner och jag har vetat det en tid. Man tänker ju att detta inte ska drabba oss, friska och starka människor som arbetat med kroppen som främsta verktyg i hela livet. Men tyvärr är det ju inte så. Och det är ju Kikkan ett bevis på. Men hennes positivism och det att de fann det så tidigt ger henne ett övertag som jag vet att hon inte kommer släppa. Hon är en krigare och kämpe och hon, tillsammans med sin familj och sina vänner, kommer fixa det här. Jag tänker på henne mycket och vi håller kontakten, mer än förut, och jag hoppas få träffa henne om inte allt för lång tid för att finnas där för henne. Det här är en kamp som alltför många tvingas utkämpa”, skriver Haag i ett sms enligt kvällstidningen.

Dela artikeln för att hylla Charlotte Kalla och Anna Haags fina stöd!

LÄS MER: Therese Johaug om Kallas senaste drag: ”Det är helt sjukt!”

OS-hjälten Stina Nilsson har en överraskning till kronprinsessan Victoria: ”Vet vad hon ska få”