Charlotte Kalla har bestämt sig – fortsätter karriären och satsar mot OS: ”Det gör beslutet enkelt”

Säsongen har varit tung.
Men nu kommer beskedet.
Charlotte Kalla fortsätter karriären.
– Jag känner en stor motivation, säger hon.

Charlotte Kalla är vår kanske allra största vinterstjärna, och trots att hon resultatmässigt har blivit passerad av åkare som Ebba Andersson och Frida Karlsson under de senaste säsongerna så är Kalla fortfarande i täten när det kommer till popularitet. Men Kalla har varit öppen med att karriären går mot sitt slut, och många fruktade att hon skulle lägga skidorna på hyllan redan nu.

Nya beskedet

Hösten och vintern var nämligen inte alls vad hon hoppades på, och hon blandade och gav ordentligt med prestationerna. Stjärnan fick visserligen många veckor förstörda då hon smittades av covid-19, men väl tillbaka så fick vi se topprestationer med rejäla ihopklappningar. Hon har dessutom haft stora problem med en krånglande rygg, och det har alltså inte alls varit självklart om vi får se henne stå på startlinjen i höst.

Charlotte Kalla, skidor
210411 Charlotte Kalla efter damernas 30 km fristil under SM den 11 april 2021 i Kalix. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0040

Men nu kommer beskedet att Kalla fortsätter sin satsning, med stort fokus på OS i Tokyo 2022.

– Jag känner en stor motivation till att genomföra träningen i sommar och höst så att jag kan vara förberedd på de utmaningar som ett OS innebär, den här gången dessutom på hög höjd, säger Kalla i ett pressmeddelande.

”Känner mig inte färdig”

Försäsongen inleds senare i maj, efter några veckors vila.

– Jag är ödmjuk inför att det är många beslut och utmaningar jag kommer behöva tackla på vägen mot OS men att möta motstånd innebär också en chans att utvecklas. Det har jag fått känna på det här året! Jag känner mig inte färdig med att utforska hur bra jag kan bli, säger Charlotte Kalla.

Charlotte Kalla, skidor
200921 Charlotte Kalla poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges skidlandslag den 21 september 2020 i Sollefteå. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0005

I landslaget så jublar man över beskedet, och chefen Anders Byström menar att det är ett välkommet svar från Kalla.

– Jag blev så glad när jag fick beskedet att Charlotte vill fortsätta satsa mot OS i Peking. För lagets del betyder hennes erfarenhet och inställning massor. Vi såg på VM hur hon lyckades komma i toppform och uppnå världsresultat med en 5e och 6e plats, trots de problem hon drabbades av i höstas och starten på vintern. Det ska bli spännande att följa henne under det här OS-året, säger han.

LÄS MER: Skidlandslaget agerar omedelbart efter Ebba Anderssons ilska – värvar nu från rivallandet

Få våra nyhetsbrev!