Charlotte Kalla avslöjar sin stora oro – och rädslan under våren: ”Det är obehagligt…”

En speciell vår på många sätt.
För Charlotte Kalla har det inneburit mycket oro.
– Jag är rädd för mina vänner skull, säger hon i en SVT-dokumentär.

Coronaviruset har inneburit tragedi för många. Men även idrotten har påverkats enormt, med inställda ligor, evenemang och sporter.

”Det är fruktansvärt för dem”

Mycket är fortfarande oklart för inför hösten, och vad som händer med längdskidorna, och världscupen, är fortfarande inte fastställt. För det svenska längdlandslaget har våren inneburit förändringar i form av att det inte hållits några gemensamma läger.

Charlotte Kalla, skidlandslaget
200214 Charlotte Kalla of Sweden is being interviewed during a press meeting ahead of the Ski Tour 2020 on February 14, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_506

Charlotte Kalla har dock tränat på som vanligt, men följt virusets utveckling med sorgsenhet.

– Det är alarmerande att följa utvecklingen i världen. Det är en situation som jag inte har upplevt någon gång. Alla befinner sig i den här utmaningen samtidigt. Vi vet inte hur länge det kommer pågå. Det är fruktansvärt för dem som är drabbade rent fysiskt men också andra effekter som arbetslöshet, säger hon i SVT-dokumentären ”Den osynliga motståndaren” som sänds på onsdagskvällen, enligt Expressen.

”Är rädd för mina vänners skull”

Kalla berättar att hon inte haft några nära som varit sjuka.

– Jag är glad och tacksam att mina närmaste inte har drabbats. Men man känner med alla som tillhör riskgrupp och rädslan de måste utstå varje dag. Det är obehagligt, säger hon.

Charlotte Kalla, skidlandslaget
191208 Charlotte Kalla of Sweden after the women’s relay during the FIS Cross-Country World Cup on December 8, 2019 in Lillehammer. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Dessutom menar Kalla att hon känt en stor oro för sina vänner, och en rädsla för att sprida sjukdomen trots att hon inte har några symptom. En vardag som elitskidåkare innebär i vanliga fall, även när ett globalt virus sprids, stor försiktighet.

– Jag tänker mycket mer på mina vanliga vänner som inte idrottar. Jag vill inte bära med någon smitta till dem. Jag har blivit mer vaksam och frågar en extra gång om de vill ses på lunch. Jag är rädd för deras skull. Den respekten de visat mig i flera år måste jag ta i beaktande nu, för deras skull, säger hon.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!