Calle Halfvarssons tokilska efter fiaskot i herrstafetten – sågar egna landslaget: ”Det är för dåligt”

Sämsta herrstafetten på hela 14 år.
Calle Halfvarsson var också ursinnig efter svenska medaljmissen.
– Så här i efterhand var det fel, säger en arg Halfvarsson till Viaplay.

Norge var storfavorit och gjorde heller ingen besviken i herrstafetten. När norrmännen vann det femte raka VM-guldet efter en helt överlägsen uppvisning i stafetten.

Norge VM-guld

Norska stafettlaget avgjorde redan efter tre minuter när Hans Christer Holund satte en vansinnig fart och drog iväg, därefter fick de en väldigt lugn resa ända fram till mål. Även Finland ryckte ifrån övriga åkare på andra sträckan när Iivo Niskanen stack iväg.
– Det var något i hästväg vad fort det gick. Jag hade inte en chans, det var brutalt, säger svenske åkaren Jens Burman till Viaplay.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Calle Halfvarsson, skid-VM
230303 Calle Halfvarsson of Sweden looks dejected after competing in the Men’s Cross Country Skiing 4 x 10km Relay during the FIS Nordic Ski World Championships on March 3, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0531

Finland vann sedan komfortabelt VM-silvret och det blev en hård uppgörelse om VM-bronset istället. Men på det allra sista varvet lyckades inte Sverige hänga med och sistamannen Calle Halfvarsson fick ge upp.

LÄS MER: Vallachefen ber om ursäkt efter utspelet – och hårda orden till Frida Karlsson: ”Frida blev ledsen”

Halfvarsson arg

Det blev till slut en sjätteplats i herrstafetten och det är den sämsta insatsen av ett svenskt stafettlag på hela 14 år. Efter målgången var Halfvarsson sedan ursinnig och kastade sina skidor först innan han gick och sågade egna landslaget i den mixade zonen.
– Jag hänger inte med i skejt, det är som jag har hela tiden har sagt. Jag var inställd på att köra en klassisk sträcka, men fick ställa om. Så här i efterhand var det fel, jag skulle ha kört en klassisk sträcka. Jag har sagt att jag ville åka klassiskt men sedan tar ledarna ut laget, säger han till Viaplay.
– Det är för dåligt, men tyvärr håller jag inte måttet i dag för en sistasträcka.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Calle Halfvarsson, skid-VM
230219 Calle Halfvarsson of Sweden poses for a portrait at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 19, 2023 in Unterferlach. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0508

Calle Halfvarsson tvingades ta sistaträckan efter att Edvin Anger lämnat skid-VM och återvänt till Sverige igen. Även stafettkollegan William Poromaa var rejält irriterad efter den svenska sjätteplatsen.
– Det är dåligt. Jättedåligt. Jag kommer inte ikapp finnen, men det är långt upp. Det är svårt att göra något när det bara är jag och fransmannen som är sugna på att köra, säger han till tv-kanalen.

Vad tycker du om Sveriges insats i stafetten? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Oväntade stödet till Frida Karlsson från Norge – Petter Northugs förklaring efter vallakritiken: ”Överraskade mig”