Vallachefen ber om ursäkt efter utspelet – och hårda orden till Frida Karlsson: ”Frida blev ledsen”

Det uppstod en stor konflikt efter damernas stafett.
Mellan de svenska åkarna och det egna vallateamet.
Nu går vallachefen Petter Myhlback ut och ber om ursäkt för de hårda orden.

Sverige var den stora favoriten i damernas VM-stafett i Planica. Men på tredjesträckan dog hoppet om guld efter att Frida Karlsson tappat alldeles för mycket mot norska Ingvild Flugstad Östberg.

Vallakritiken

Norge vann VM-guldet och Sverige fick nöja sig med VM-brons i stafetten. Efterspelet kom sedan mest att handla om de svenska skidorna och en tydlig konflikt uppstod mellan svenska åkarna och det blågula vallateamet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skid-VM
230302 Ebba Andersson and Frida Karlsson of Sweden after the Women’s Cross Country Skiing 4 x 5km Relay during the FIS Nordic Ski World Championships on March 2, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0530

Där framförallt Karlsson hävdade att vallningen inte alls var lika bra som Norges, medan svenska vallachefen Petter Myhlback snabbt gick ut och slog ned det genom att hävda att svenskorna hade väldigt bra skidor i dag.

LÄS MER: Frida Karlsson och Ebba Anderssons tydliga kritik mot skidlandslaget – efter stafettmissen: ”Jag blir förvånad”

Säger förlåt

Hårda ord som gjorde att de svenska åkarna blev både förvånade och besvikna. Dagen efter stafetten går Myhlback nu ut och ber om ursäkt till Frida och resten av stafettlaget.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Petter Myhlback, skid-VM
230303 Petter Myhlback, head of waxing in Sweden ahead of Men’s Cross Country Skiing 4 x 10km Relay during the FIS Nordic Ski World Championships on March 3, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0531

Vallachefen erkänner att han ångrar sina uttalanden, där han bland annat sa att Karlsson såg trött ut och inte tryckte på ordentligt.
– Självklart ångrar jag dem. Jag ser ju att Frida blir ledsen efteråt, jag ångrar det jättemycket och har bett om ursäkt för de uttalanden. Det blev lite stökigt och jag tror att grunden är att jag och Frida inte pratar efter målgång. Jag går direkt ut i mixade zonen och har en bild som inte stämmer överens med Fridas. När vi får prata klarnar allting och vi har en jättebra dialog om det som var i går, säger han i en intervju med Viaplay, se den här nedanför.

LÄS MER: Oväntade stödet till Frida Karlsson från Norge – Petter Northugs förklaring efter vallakritiken: ”Överraskade mig”

Orden till Frida

Svenska skidlandslaget hade krissamtal tillsammans med åkarna och vallateamet för att lösa konflikten under torsdagskvällen.
– Vi kom fram till att hennes känsla att hon har dåliga skidor naturligtvis stämmer. Säger hon det så är det så. Vi hade ett bra snack med hela tjejgruppen. När det blir sådär stökigt som det var så påverkar det hela laget. Vi har alltid en dialog och jag tycker att vi kom en bra bit på vägen i går, säger Myhlback i intervjun, se den här nedanför.

Svenska vallachefen avslöjar att relationen är god mellan åkarna och vallarna, men att han och Frida Karlsson har lite att jobba på framöver.
– Mellan åkarna och vallateamet är förtroendet jättebra. Frida och jag har en relationsresa att göra och den är på god väg att bli jättebra, säger han till tv-kanalen, se videon här nedanför.

Vad tycker du om vallateamet och damernas insats i stafetten? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: