Calle Halfvarssons snöpliga miss – därför var han nära att missa säsongspremiären: ”Det är som vanligt…”

Säsongspremiär i Gällivare.
Då var Calle Halfvarsson nära att missa – efter en märklig miss.
– Det är som vanligt…, säger han.

Calle Halfvarsson har haft några riktigt tunga år bakom sig, fyllda med sjukdomar och svaga resultat i spåret. Det var många år sedan nu som Halfvarsson hade en framgång som räckte till pallplats , och han har snarare gjort sig känd för att bryta mästerskap och tourer, som en följd av att han inte fått det att stämma.

Nära att missa – efter miss

Inför den kommande säsongen har han gjort flera ändringar i sitt upplägg, bland annat genom att gå ner fyra kilo och träna på ett annorlunda sätt, för att helt enkelt hålla bättre. Halfvarsson är fortfarande ett av våra stora hopp på herrsidan, och alla vet att kapaciteten finns där om allt stämmer.

210227 Calle Halfvarsson of Sweden competes in the Men’s Cross Country Skiing Skiathlon during the FIS Nordic Ski World Championships on February 27, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Men när anmälningslistorna till helgens säsongspremiär i Gällivare släpptes, så fanns Halfvarssons namn inte med. Stor förvåning – men det visade sig bara bero på en miss.

”Jag blev lite sen med anmälan som vanligt, så det blev en klassisk efteranmälan. Så jag kommer förhoppningsvis till start”, säger Calle Halfvarsson till SVT.

Och mycket riktigt så räckte det, och Halfvarsson kommer till start under helgens tävlingar, som är ett genrep inför världscuppremiären, sista helgen i november.

Stjärnan saknas

Saknas gör Sveriges kanske just nu hetaste herråkare, William Poromaa och Oskar Svensson. Den förstnämnda är sjuk, och sprintspecialisten Oskar Svensson, som vann i världscupen förra året, har problem med ryggen. Det är oklart huruvida han kommer att kunna vara med i världscuppremiären i Ruka om någon vecka.

211007 Calle Halfvarsson, skidor, under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 7 oktober 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

På damsidan saknas Emma Ribom, men åkare som Frida Karlsson och Ebba Andersson kommer till start. Tävlingarna inleds på fredag, och fortgår sedan till söndagen. Frida Karlsson har missat läger och tävlingar under sensommaren och hösten, på grund av att hon tvingats dra i handbromsen, men nu sägs formen vara god.

LÄS MER: Frida Karlsson avslöjar bästa minnet från karriären – och nobbar sitt enda VM-guld: ”Blev som en revansch”

Få våra nyhetsbrev!