Calle Halfvarssons otäcka olycka på träning: ”Det kom jättemycket blod”

Just nu pågår försäsongen för fullt för våra skidsvenskar.
Men landslagsåkaren Calle Halfvarsson varit med om en högst otäck olycka.
– Det var blod i hela ansiktet, säger han till Sportbladet.

Skidsäsongen är hela fem månader bort men försäsongen är i full gång för våra skidsvenskar. Även om det inte handlar så mycket om skidor just nu utan rullskidor istället.

Halfvarssons olycka

Nu har olyckan varit framme för landslagsåkaren Calle Halfvarsson under ett tufft intervallpass. Det var på ett träningspass i Orsa under onsdagen som det blev blodigt allvar för 31-åringen.

Calle Halfvarsson, skidor
191231 Calle Halfvarsson of Sweden after the men’s 15 km free technique interval start during Tour de Ski on December 31, 2019 in Toblach. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Helt plötsligt tog det tvärstopp när ena staven sattes i asfalten och svensken dunkade pannan rakt i staven. Halfvarsson beskriver det som en projektil rätt in i pannan.
– Jag var rätt nära att svimma tror jag. Det började blöda jättemycket. Det såg väl inte så trevligt ut kanske. Det såg ut som jag hade dragit en fin vurpa. Det var blod i hela ansiktet. Jag hade hjälm på mig i alla fall, men den hjälpte ju inte, säger han till Sportbladet.

Blodet flödade

Landslagsåkaren fick hjälp med att torka bort allt blod och plåstra om jacket i pannan för att kunna köra vidare på rullskidorna. Men det hjälpte föga då blodet inte gick att stoppa.

Calle Halfvarsson, skidor
200215 Calle Halfvarsson of Sweden after the men’s 15 km freestyle during the Ski Tour 2020 on February 14, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_508

Han tänkte inte så mycket mer på det, men i efterhand borde han nog ha åkt till sjukhuset för att få såret sytt.
– Det var sen på kvällen som farsan frågade om det där inte skulle ha sytts, men då var det nog för sent. Jag vet inte riktigt hur djupt det är. Jag har inte kollat så noga. Jag bara gjorde rent det. Det blir nog något fint jack i pannan, säger han till kvällstidningen.

Halfvarsson erkänner också att han ändå hade tur i oturen. Och att det hade kunnat gå betydligt värre än ett jack i pannan.
– Det hade kunnat gå mycket värre. Jag hade inga glasögon heller så det var tur att jag inte fick den i ögat. Jag hade tur i oturen, säger han i intervjun.

LÄS MER: Norsk OS-guldhjälte död – blev bara 54 år gammal: ”Det gör obeskrivligt ont”

Få våra nyhetsbrev!