Calle Halfvarssons krisdrag efter fiaskosäsongen – väljer nu att bryta helt: ”Kommer bli väldigt bra”

Ännu en fiaskosäsong i ryggen.
Nu väljer Calle Halfvarsson att göra en stor förändring.
– Han känns superpeppad inför nästa säsong, säger managern Magnus Larsson till Expressen.

Calle Halfvarsson hade som vanligt stora förväntningar och förhoppningar på sig själv inför den förra säsongen, men precis som vanligt så blev det ännu en gång en stor besvikelse. Halfvarsson hade stora problem med skador och sjukdomar, och när han väl kom till start så blev det ofta plattfall och avhopp.

Väljer att bryta

Under hela säsongen blev det som bäst en 14:e plats, och under VM, säsongens stora höjdpunkt, så blev det bara en start i skiathlonen, och sen valde svensken att åka hem. Halfvarsson sa själv efteråt att det var hans sämsta säsong någonsin, och detta trots att han inför den satsade stort med en ny tränare. Mattias Reck hade tidigare gjort stordåd med långloppsåkaren Max Novak, och Halfvarsson hade hoppats på samma resa.

191201 Calle Halfvarsson of Sweden after the men’s 15 km pursuit during the FIS Cross-Country World Cup premiere on December 1, 2019 in Ruka. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Men så blev det inte – och nu väljer Halfvarsson att bryta med tränaren efter bara ett år. I stället kommer han att jobba ännu närmare Mattias Nilsson, som varit en del av tränarteamet även under den föregående säsongen.

– Ja, det stämmer, säger Halfvarssons manager Magnus Larsson till Expressen, och fortsätter:

– Calle kommer vara i Falun framöver, där Mattias Nilsson bor. Och närheten till Nilsson blir fokus nu.

”Känns superpeppad”

Och trots att Calle kommer från en bedrövlig säsong, där ingenting har stämt och där han sågats från alla håll och kanter, så ser han ljust på framtiden.

– Han känns superpeppad inför nästa säsong, säger Magnus Larsson.

Calle Halfvarsson, skidor
210227 Calle Halfvarsson of Sweden after aborting in the Men’s Cross Country Skiing Skiathlon during the FIS Nordic Ski World Championships on February 27, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0083

Och Halfvarsson har trots allt ljusglimtar att titta tillbaka på, han menar att det absolut fanns bra stunder även under fjolåret.

– Det sjuka är ju att han var i så bra form i augusti-september förra året, det var liksom ”all time high” i alla tester. Otroliga värden. Nu gäller det bara att han hittar rätt och inte går på några minor…då ska det nog kunna bli väldigt bra.

LÄS MER: Svenska landslagsåkaren öppnar nu upp om mardrömmen – efter VM-missen: ”En katastrof!”

Få våra nyhetsbrev!