Calle Halfvarssons jättekritik – sätter nu ned foten och går till attack: ”Det har gått för långt”

Världscupen är tänkt att avgöras i Ryssland.
Nu rasar Calle Halfvarsson.
– Om den inte flyttas har jag tappat all respekt, säger han.

OS är precis avslutat, men det är inte direkt någon längre vila som väntar för längdstjärnorna. Redan i helgen väntar tävlingar i Lahtis, och därefter väntar tävlingar varje helg fram till i mitten av mars, då hela världscupen är tänkt att avgöras med tävlingar i Ryssland, och staden Tiumen.

Sätter nu ned foten

Men det råder stor osäkerhet kring vad som sker med tävlingarna. Efter att Ryssland invaderat Ukraina så har det svenska skidförbundet redan meddelat att inga aktiva kommer att få tävla i landet inom den närmsta tiden, och pressen är nu hörd från mängder av stjärnor att Fis, det internationella skidförbundet, ska flytta på tävlingarna.

220104 Calle Halfvarsson of Sweden after competing in men’s 10 km mass start during Tour de Ski on January 4, 2022 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Nu ställer sig Calle Halfvarsson in i raden av stjärnor som kräver att tävlingarna flyttas från Ryssland.

– Jag antar att den kommer att flyttas. Det vore väldigt märkligt om den inte gör det. Om den inte gör det har jag tappat all respekt för dem (Fis), säger Halfvarsson till SVT, och fortsätter:

– Man måste sätta ner foten nu och markera mot Ryssland att det inte är okej.

”Har gått för långt”

Calle Halfvarsson menar att det vanligtvis bör skiljas åt mellan idrott och politik, men att det här läget är annorlunda.

– Jag tycker vanligtvis att det inte hör till idrotten, men i ett sådant läge måste man såklart sätta ner foten, där det har gått så långt. Då tycker jag att alla sporter har ett ansvar och att man inte åker och tävlar i Ryssland, säger han.

220219 Calle Halfvarsson of Sweden after competing in men’s cross country skiing 30 km during day 15 of the 2022 Winter Olympics on February 19, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Calle Halfvarsson tävlar i helgen i Lahtis, och kommer från ett OS som var en stor besvikelse. Stjärnan har haft det blytungt de senaste åren, men hoppades på en formtopp till OS, men så blev inte fallet.

Under torsdagen gick bland annat stjärnor som Johannes Hösflot Kläbo ut hårt, och krävde att Fis tar bort tävlingarna från Ryssland.

LÄS MER: När Anders Blomquist fick kollegorna att brista ut i asgarv – efter draget mitt under vilda medaljfirandet

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!