Calle Halfvarssons hånvideo totalsågas: ”Patetiskt!”

.

Calle Halfvarsson och Petter Northug har länge varit bittra rivaler.
Nu har svensken gått samman med Robin Bryntesson och gjort en musikvideo med namnet ”Who the Fuck is Norway”.
Men videon, som publicerats på norska NRK, får stenhård kritik.

Calle Halfvarsson kommer till skid-VM i Seefeld med en tung säsong i ryggen. Svensken har endast tagit en pallplats i världscupen i år och ligger på 16:e plats i den totala touren.

Siktar på VM-medalj

Halfvarsson, med två VM-silver och ett brons på meritlistan, har själv valt att fokusera fullt ut på VM. Men nu verkar fokus ha hamnat någon helt annanstans.

Tillsammans med den förre landslagsåkaren Robin Bryntesson och norske journalisten Nicolay Ramm har Calle Halfvarsson spelat in en musikvideo till humorprogrammet ”Helt Ramm” på norska NRK, motsvarigheten till SVT.

Sågar Northug – i kontroversiell musikvideo

I videon går Halfvarsson till stenhård attack mot Petter Northug, en åkare som har en lång historia med svensken gällande psykningar och ordbråk.

Halfvarsson har bland annat kallats ”Calle Clown” av Northug och i videon ger Halfvarsson tillbaka.
– Du kraschade din karriär som du kraschade din bil, rappar Halfvarsson i videon och syftar på Petter Northug.

Halfvarsson och Bryntesson ses även sätta eld på en pappdocka av Northug och sågar av halsen på en liknande docka. Dessutom passar han på att ge den nye stjärnan Johannes Hösflot Kläbo en rejäl dos.

Får stenhård kritik

Musikvideon är tilltänkt att ses som humoristisk, men Halfvarsson får ta emot stenhård kritik. Även på sociala medier sågas han för sitt deltagande och innehållet i videon.

”Det här är Calle Halfvarsson. En förebild. Svensk skidsports största stjärna på herrsidan. En fantastiskt talangfull och beundransvärd idrottare. Det här är helt enkelt inte värdigt honom. Eller svensk skidsport […]  Det är pinsamt, sexistiskt och smaklöst. Det är patetiskt, skriver Sportbladets krönikör Patrik Brenning.

”Calle Halfvarsson har fått hård kritik för sitt deltagande med Bryntesson. Musikvideon kallas för sexistisk. Visst, det kan man säga. Men den är framför allt smaklöst våldsförhärligande. Att inte folk reagerar mer på våldet än sexet är märkligt”, skriver DN:s krönikör Johan Esk.

Se musikvideon i spelaren nedan:

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Charlotte Kallas sorg: ”Det kom som en chock för mig”

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat