Calle Halfvarssons fräcka psykning mot rivalen Petter Northug: ”Finns ingen mening att…”

Det är fortfarande lång tid kvar till skidsäsongen inleds.
Men redan nu inleder Calle Halfvarsson psykningskriget – mot Petter Northug.

Om drygt 15 veckor inleds världscupssäsongen. En av de svenska åkarna med störst revanschlust är Calle Halfvarsson, som på OS i Pyeongchang blev utan medalj.

Till årets säsong har han ändrat uppläget från till förra årets besvikelse.
– Jag ska ändra lite saker, se till att hålla ner intensiteten i de lugna passen så att jag inte spinner i väg och kör för hårt. Sen ska jag spendera lite mer tid på (löp)bandet och följa upp med lite fler tester och se till så att jag ligger på rätt värden. Ha mer kontroll på hur kroppen mår helt enkelt, säger Halfvarsson till Sportbladet.

Psykningen mot Northug

I vinter ställs Halfvarsson och de övriga svenska åkarna åter mot supertalangen Johannes Kläbo.

29-åringen säger själv att norrmannen, tillsammans med Aleksandr Bolsjunov är de främsta konkurrenterna. Men Petter Northug blir enligt svensken ingen match.
– Eh… Petter tror jag inte kommer bli så svår att knäcka. Men jag hoppas att han är med och åker, för det är alltid roligt att slå Petter, säger Halfvarsson till Sportbladet som även tilläger att han hoppas Northug kommer tillbaka starkare än i fjol:.
– Det hoppas jag. Det hade varit kul för honom och för många skidintresserade om han kommer tillbaka igen. Det är inte så roligt om han gör en liknande säsong igen, då finns det väl egentligen ingen mening med att fortsätta.

Dela för att stötta Calle Halfvarsson i vinter!

LÄS MER: Svenska alpinstjärnan slutar – endast 29 år gammal: ”Jag är så stolt”

Stina Nilsson och Charlotte Kalla nobbar vinterns stora skidfest: ”Inte aktuellt”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);