Calle Halfvarsson tvingas överge familjen – drastiska åtgärden mitt i stora oron: ”Jag försöker att…”

En del svenska åkare har redan försvunnit.
Nu gör Calle Halfvarsson allt för att inte själv drabbas mitt i den stora oron.
33-åringen väljer därför att överge familjen och isolera sig från dem.

Det råder stor oro hos svenska skidlandslaget just nu. Flera åkare har redan tvingats kasta in handduken och nu bävar man för ytterligare avhopp inför världscupen i Falun.

Svenskar saknas

Stora namn som Frida Karlsson, Ebba Andersson, Linn Svahn och William Poromaa saknas på grund av sjukdomar när tävlingshelgen på svensk mark inleds på fredagen. Skidlandslaget har gjort sitt yttersta för att höja säkerheten och motverka att fler åkare smittas i den svenska truppen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Calle Halfvarsson, skidor
230314 Calle Halfvarsson of Sweden after competing in men’s classic technique sprint quarter final during the FIS Cross-Country World Cup on March 14, 2023 in Drammen. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / COP 238 / MM0017

Landslagsåkarna har fått hårdare restriktioner med munskydd och sin hygien. Men det finns ändå en överhängande risk för nya sjukdomar och därför har flera av åkarna valt att isolera sig inför världscupen i Falun.
– Man reser, vi äter ihop men försöker inte hänga så mycket med de andra lagen. Sedan är det ändå de som är närmast en som är de farligaste. Det är speciellt. Till slut blir man som en eremit, säger Moa Lundgren, som mest är på sitt rum, till SportExpressen.

LÄS MER: Calle Halfvarssons klockrena svar till Petter Northug – efter att norrmannen bett om ursäkt: ”Han har ju rätt”

Halfvarssons oro

För landslagsveteranen Calle Halfvarsson är det extra speciellt då han bor så nära Falun och tävlar på hemmaplan i helgen. Men trots det har han valt att överge familjen hemma i huset och istället flyttat in på hotell i Falun, på grund av att hans familj varit sjuk nyligen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Calle Halfvarsson, skidor
230316 Calle Halfvarsson of the Swedish cross-country skiing team during the FIS Cross-Country World Cup on March 16, 2023 in Falun. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0341

Därför har han valt att lämna familjen och istället isolera sig från dem för att inte riskera att bli smittad.
– Nu bor jag på Scandic här, de har varit lite sjuka hemma. Så jag har inte varit på hemmaplan så mycket, säger Halfvarsson till kvällstidningen.
– Går man runt och är orolig då blir man sjuk. Jag försöker vara duktig med mask och handhygien.

LÄS MER: Frida Karlsson bryter nu tystnaden om sjukdomen – VM-hjältens första ord efter omtalade avhoppet

Världscuploppen i Falun inleds med distans på fredagen, sedan väntar sprint på lördagen och slutligen mixedstafett på söndagen.

Vad tycker du om Calle Halfvarssons beslut? Dela artikeln och säg din åsikt!