Calle Halfvarsson får hård kritik av norske stjärnan – efter krasch-utspelet under Tour de Ski: ”Blir irriterad”

Dramatiska scener utspelade sig under Tour de Ski.
Calle Halfvarsson gillade inte vad han såg, men svenskens kritik slås ner från norskt håll.
– Det verkar som att han tänker väldigt mycket, säger Harald Östberg Amundsen till NRK.

Tour de Ski är över för den här gången. Trots att de norska storstjärnorna Johannes Hösflot Kläbo och Simen Hegstad Krüger tvingades avstå touren var det ändå norskt högst upp på pallen i slutändan.

Halfvarssons tour

Harald Östberg Amundsen tog greppet om touren tidigt, och höll ut hela vägen för att ta hem sin första totalseger i Tour de Ski. På pallen fick han sällskap av tyske Friedrich Moch och fransmannen Hugo Lapalus.
Bästa svensk i totalen blev Jens Burman på en åttondeplats.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Calle Halfvarsson, Harald Östberg Amundsen, Tour de Ski, längdskidor
240106 Calle Halfvarsson of Sweden after competing in men’s 15 km classic technique mass start during Tour de Ski on January 6, 2024 in Val di Fiemme. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0831

Calle Halfvarsson hade höga förhoppningar inför Tour de Ski. Men 34-åringen blev sjuk i covid precis innan, vilket ledde till att han inte hade en bra tour. Han slutade tillslut på plats 22 i totalen, en placering Halfvarsson inte var nöjd med och som han själv kritiserade. Men han har också kritiserat något annat under touren.

Norrmannens kritik

Under den näst sista etappen, masstarten på 15 kilometer, föll italienaren Dietmar Nöckler i den sista utförsbacken. Jens Burman befann sig precis bakom kunde inte undvika Nöckler, och föll han också.
– Jag tycker att det är helt otroligt, jag tycker inte att det är en svår sväng. Att folk inte kan hålla sig på benen…, säger Calle Halfvarsson till NRK och skakar på huvudet, innan han fortsätter:

– Jag förstår inte vad problemet är. Jag blir irriterad över att folk inte klarar av att hålla ett större avstånd mellan varandra. Den här backen är bred, man behöver inte ligga på tvären på varandra.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Calle Halfvarsson, Harald Östberg Amundsen, Tour de Ski, längdskidor
231210 Harald Østberg Amundsen of Norway after the Men’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on December 10, 2023 in Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0160

Halfvarssons utspel tyckte Tour de Ski-vinnaren Östberg Amundsen var lite väl hårt.
– Det är inte särskilt lätt på den här sträckan. Det snöar i den nya snön. Jag har full förståelse för att folk kan ramla. Calle har mycket åsikter om dagarna. Både om turnén och överlag. Det verkar som att han tänker mycket, säger norrmannen till den norska kanalens sajt.

LÄS MER: Calle Halfvarssons hårda kritik – efter stora snackisen om William Poromaa och Sebastian Samuelsson: ”Löjligt”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev