Björn Ferrys varning till OS-hjälten Sebastian Samuelsson: ”Helt galet!”

Sebastian Samuelsson slog igenom med dunder och brak i år.
Men nu kommer skidskyttelegendaren Björn Ferry med en varning.
– Det blev helt galet, säger han i SVT:s ”Vinterstudion”.

Det var inte många som hade koll på Sebastian Samuelsson inför OS 2018 i Pyeongchang. Men sedan slog 20-årige junioren till med ett riktigt skrällsilver och var sedan högst bidragande till herrarnas OS-guld i skidskyttestafetten med en supersträcka.

Nu har han förvandlats till Sveriges framtid på herrsidan i skidskytte efter dubbla OS-medaljer. Efter stora OS-succén i Pyeongchang hamnade ”Super-Sebbe” även i rampljuset efter sin uppmärksammade bojkott av världscupavslutningen i Ryssland.

”Jättesvårt – jag fick ticks”

Samuelsson satte ned foten rejält och protesterade mot Ryssland som värd efter alla dopingskandaler. Och blev oerhört hyllad i skidvärlden för sitt modiga agerande.

En som verkligen har imponerats av Samuelssons framfart den här vintern är skidskyttelegendaren Björn Ferry. Men han vet också hur svårt det är när pressen och kraven kommer.

Nästa år är det skidskytte-VM på hemmaplan i Östersund. Ferry minns själv vad som hände honom inför hemma-VM för tio år sedan.
– Jag tyckte det var jättesvårt, jag fick ticks i ögonen, alltså stressymptom, säger han i SVT:s ”Vinterstudion”.

”Märker att han gillar det här”

Ferry, som numera är SVT-expert, hoppas att landslaget tar väl hand om unge Samuelsson och har en tydlig mediestrategi för att skydda honom.
– Vår strategi då var att vara det öppna landslaget och svara i telefon hela tiden, det skulle vara vår chans mot fotboll och hockey. Jag gjorde säkert 100 intervjuer sista två veckorna in mot VM. Det blev helt galet, säger han i Vinsterstudion.

Och nu skickar Ferry en varning till Samuelsson för att hantera pressen och medierna.
– Jag märker att Sebastian gillar det här, han gillar uppmärksamheten. Men det gäller att lägga upp en strategi för vad man ska göra och inte, säger SVT-experten.

Dela artikeln för att hylla vår grymma skidskytte Sebastian Samuelsson!

LÄS MER: Nu tokhyllas Super-Sebbe i Norge: ”Den ENDA modiga i Norden”

Stora förvirringen i Charlotte Kallas nya SM-guldkross: ”Jaha, det var så!”