Björn Ferrys stora bekännelse om Stina Nilsson – orden som får alla svenskar att hålla tummarna: "Det ska vi komma ihåg"

Björn Ferrys stora bekännelse om Stina Nilsson – orden som får alla svenskar att hålla tummarna: ”Det ska vi komma ihåg”

Stina Nilsson är mitt inne i en jobbig tid.
Efter all kritik kommer nu Björn Ferry med lovande ord.
– Jag tror att hon är uthålligare än vad vi andra tror, säger han till SVT.

Efter en misslyckad säsongsinledning har Stina Nilsson blivit petad från världscupen. Hon har blivit tillbakaskickad till IBU-cupen igen för att vända på den dystra trenden och hitta självförtroendet igen.

Stinas mardröm

Besvikelsen har varit stor för Nilsson som jobbat hårt för att ta revansch den här vintern. Men inledningen på världscupen blev mardrömslik med en 69:e plats och en 84:e plats på de två första loppen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
200422 Stina Nilsson under en träning i skidskytte den 22 April 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Samtidigt som Stina har fått ta emot svidande kritik från flera håll efter bristande resultat. Experter som Helena Ekholm och Björn Ferry har höjt rösten för att det borde bli dags att peta 30-åringen från världscupen och låta henne få fortsätta i IBU-cupen.

Ferry om Nilsson

Särskilt Ferry har ofta vädrat sin kritik mot Nilsson, där han tycker att utvecklingen går åt fel håll och att hon blir sämre som skidskytt. Nu ger SVT-experten nytt besked om landslagssvenskans framtid och hur länge hon orkar hålla på med skidskytte.
– Jag tror att Stina Nilsson håller på så länge hon tycker det är kul. För det ska vi komma ihåg: Hon bytte ju till skidskytte för att hon verkligen ville det och att hon tycker att det är oerhört roligt, att det är det roligaste hon hållit på med. Så länge Stina tror att hon kan utvecklas och tycker att det är kul, så kommer hon att hålla på, säger han till SVT.
– Jag tror att hon är uthålligare än vad vi andra tror.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Björn Ferry, skidskytte
171203 SVTs expertkommentator Björn Ferry under damernas världscupspremiär i jaktstart den 3 december 2017 i Östersund. Foto: Tobias Nykänen / BILDBYRÅN / kod TN/ Cop 171

Björn Ferry tror att Stina Nilsson har alla möjligheter och egenskaper för att vända på det här och fortfarande bli framgångsrik inom skidskytte. Varma ord som får alla svenskar att hålla tummarna.
– Stina Nilsson är en högpresterare. Det har hon visat många gånger tidigare. Och vi såg ju tendenser, hennes andra säsong så var hon faktiskt på pallen. Då och då hade hon bland de bästa åktiderna, säger han till tv-kanalen.
– Så hon vet ju själv att den där förmågan, den finns där och hon har ett pannben som få andra. Jag tror att Stina Nilsson kommer söka nya vägar och göra allt hon kan för att lyckas till slut. Jag skulle inte säga att det är omöjligt, det kan gå.

Vad tycker du om Stina Nilssons karriär som skidskytt? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Vackra stödet till Stina Nilsson efter hårda kritiken – svenska folkets ord går rakt in i hjärtat: ”Tack alla ni”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev