Beskedet om Johannes Kläbo som får Norge att jubla – efter den långa ovissheten: ”Spenderade hela natten…”

Storstjärnan Johannes Kläbos framtid i Norge har varit oviss.
Nu kommer norrmannen med ett klart besked.
– Vi spenderade hela natten, men har kommit i mål, säger Kläbo.

Johannes Hösflot Kläbo är en av hela världens främsta längdåkare. När norrmannen har sin bästa dag är det få som har kapacitet att hänga på honom, och han har trots sin unga ålder fem OS-guld på sitt cv.

Glädjebeskedet

Men 25-åringens framtid i det norska landslaget har däremot varit oviss. Det har spekulerats i att Johannes Kläbo var sugen på att lämna Norge, och bedriva en egen satsning. När landslagstruppen inför den kommande säsongen presenterades kom Kläbo med sitt slutgiltiga besked.

Foto: Bildbyrån

Han kommer att fortsätta att träna med Norge det kommande året. Men det var ett beslut som fick ligga och gro länge, och parterna kom överens bara timmar innan truppen offentliggjordes.

– Vi har kommit till den punkt där vi är tillräckligt överens för att jag ska vara här (på presentationen) och att det är små detaljer som återstår. Jag är väldigt glad att vi har fått det avtalet på plats, säger han till TV2.

”Kan bli tuffa”

Han berättare vidare att de bara är muntligt överens, men att de inte står långt ifrån varandra för att också bli det på papper.

– Förhandlingar kan bli tuffa, men jag är väldigt glad att vi är där vi är. Vi spenderade både kvällen, kvällen och morgonen. Men vi har kommit i mål, säger Kläbo.

Norges längdchef, Espen Bjervig, vill inte gå på några detaljer om vad de har diskuterat och kommit överens om.

– Det har varit några punkter vi har diskuterat. Det har varit konstruktiva möten, men saker och ting tar ofta lite tid. Och så har Johannes också rest en del. Jag är väldigt glad över att ha Johannes här när vi presenterar laget, säger han.

LÄS MER: Norske längdexpertens dom – det måste Norge göra för att kunna utmana Sverige: ”Jag tror det behövs…”

Få våra nyhetsbrev!