Bekräftar nu: De kommenterar längdskidorna i vinter – tar över efter Jacob Hård och Anders Blomquist

Viasat tar över längdskidorna.
Nu står det klart vilka som kommer att kommentera tävlingarna.
– Vi är väldigt glada, säger Per Nunstedt, sportchef på Nent Group.

Det står sedan länge klart att längdskidorna, en av de mest populära sporterna i de svenska hemmen, från och med nästa säsong byter tv-kanal. I årtionden så har tävlingarna sänts i SVT, och länge med det omåttligt populära programmet Vinterstudion, men från och med i höst är det slut med det.

De kommenterar

Då tar nämligen Nent, som bland annat har kanalerna Viaplay, TV3 och TV6, över sporten, och man har redan gjort en del offentliggöranden om hur sändningarna kommer se ut. Det står till exempel redan klart att Peter Jihde kommer programleda, och att den omtyckte experten Johanna Ojala byter SVT mot Viasat.

Jacob Hård, Anders Blomquist, skidor
191124 Jacob Hård och Anders Blomquist, kommentatorer på SVT, poserar för ett porträtt under sprintprologen vid Gällivarepremiären den 24 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Nu står det även klart vilka som kommer att kommentera sändningarna, och det blir Per Forsberg som kliver in som huvudkommentator, med Anna-Karin Strömstedt som expert.

– Vi är väldigt glada över att presentera Per Forsberg och Anna-Karin Strömstedt som Viaplays kommentatorspar i vår längdsatsning. Per gjorde ett strålande arbete då han kommenterade skidor för oss i OS i Sotji. Och Anna-Karin kommer in med stor erfarenhet, en enorm kunskap och en fantastisk nyfikenhet kring sporten. De är dessutom väldigt samspelta då de känner varandra sedan tidigare, säger Per Nunstedt, sportchef på Nent Group.

Meriter från OS

Per Forsberg är alltså inte helt oerfaren på jobbet, då han varit på Nent i hela 16 år.

– Man ska ha den största respekt för uppdraget, men samtidigt vet jag vad vi kan, och det gör mig trygg. Det är en känsla jag hoppas förmedla till tittarna, säger han.

Frida Karlsson, skidor
201219 Frida Karlsson efter en träningstävling den 19 december 2020 i Östersund. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / COP 222 / ER0018

Anna-Karin Strömstedt var med i OS 2006 som längdskidåkare, och har även meriter inom den absoluta eliten inom skidskytte.

– Det var självklart för mig att tacka ja till den här möjligheten, och behövde egentligen ingen betänketid alls. Jag har längtat tillbaka till elitmiljön och prestera, fast nu på ett annat vis. Jag är väldigt engagerad i längdskidåkningen och kan kalla mig för en nörd. Och det blev en positiv överraskning att jag och Per fick jobba tillsammans, säger Strömstedt.

LÄS MER: Knallen: Svenskan lämnar nu skidlandslaget – efter Charlotte Kalla-ilskan: ”Jag känner att…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!