Anna Holmlund avslöjar sin stora frustration efter olyckan: ”Det är inte bra…”

Anna Holmlund har verkligen kämpat sig tillbaka efter den svåra olyckan.
Men ändå är 30-åringen inte nöjd – och kan ofta känna frustration.
– Jag kan inte göra någonting. Det är inte kul, säger hon till Dagens Nyheter.

Det har snart gått två år sedan Anna Holmlunds otäcka olycka i Italien. Sedan dess har hon kämpat varje dag för att återvända till ett vanligt liv igen.

Föräldrarna Lars och Margareta Holmlund samt läkare har även imponerats av hennes snabba rehabilitering. Hennes utveckling har till och med kallats ”remarkabel” av läkare.

180504 Anna Holmlund posera för ett porträtt den 4 maj 2018 i Göteborg.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_345

Framsteg för Holmlund

Personliga assistenten Zandra Fjälkeby har också sett stora och avgörande framsteg hos Holmlund.
– Sedan jag var nere och hälsade på Anna på Danderyds sjukhus har det hänt jättemycket. Man kan vara borta en vecka när man inte varit med på rehab, och då kan det ha hänt massor med grejer. Sedan är det så med hjärnskador, ingen vågar ge en prognos. Hon kan ha nått sin topp, men det är ingen som tror på det, varken vi eller familjen, har Fjälkeby sagt i dokumentärserien ”En annan Anna”.

Men Anna själv tycker att rehabiliteringen går för långsamt och hon kan känna en frustration i vardagen emellanåt. Det finns dagar då hennes hopp är lågt.
– Jag kan inte göra någonting. Jag sitter bara still. Jag ska ha hjälp med allting. Allting. Det är inget bra. Det är inte kul, säger hon i en intervju med Dagens Nyheter.

180115 Anna Holmlund med sällskap under Idrottsgalan den 15 januari 2018 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Skriver en bok

I samma intervju berättar Holmlund att hon håller på att skriva en bok om hennes nya liv. Hittills har 30-åringen skrivit 48 sidor och hoppas på att ett förlag ska nappa på hennes bok.
– Jag skriver på datorn. Det kändes jättebra, säger Holmlund till Dagens Nyheter och erkänner att hon har svårt med minnen som försvunnit.
– Min skidkarriär kommer jag inte ihåg. Den minns jag ingenting av. Jag har ju tagit OS-brons men det kommer jag inte ihåg.

Dela artikeln för att stötta Anna Holmlund i rehabiliteringen!

LÄS MER: Anna Holmlunds oförglömliga kväll – tillsammans med OS-hjältarna: ”Fantastiskt rörd”

Anna Holmlunds nya prestigeuppdrag: ”Jättestolt över att få göra det här”