Anders Blomquists stora kritik mot Calle Halfvarsson – tydliga kravet inför stora VM-säsongen: ”Nu hoppas jag att…”

Calle Halfvarsson har en tung vinter bakom sig.
Nu ger Anders Blomquist sitt ärliga betyg på stjärnan.
– För mycket stolpe ut, för mycket trassel, säger SVT-experten.

Det hade varit ännu en stökig vinter för Calle Halfvarsson. Stjärnan kan under sina bästa stunder hota de allra bästa i världen, och det är inte ovanligt att han är med och slåss om pallplatser ett par gånger varje säsong. Men i övrigt så är temat med Halfvarsson mycket otur.

Kritiken mot Calle

Veteranen kommer från ännu en säsong där han tvingats stå över och dra sig ur tävlingar på grund av skavanker eller sjukdomar, och det har som bäst blivit en individuell fjärdeplats för honom under säsongen. Nyligen var han osäker på om det ens blir någon fortsättning, och han har varit öppet kritisk mot hur lite pengar han, och andra åkare, får i ersättning om man inte är med och slåss om topplatser.

När Anders Blomquist ger betyg på samtliga svenska längdåkare den här vintern, så ger han bara Halfvarsson en tvåa av fem, som hade varit bäst. Och kritiken är hård.

– I några lopp har han visat sin fantastiska potential. Riktigt, riktigt bra. Men sett över säsongen som helhet… nej. Han kan mer än det här, säger Blomquist.

“Hoppas han får visa det”

Calle Halfvarsson tvingades stå över flera tävlingar när under säsongens sista världscuphelger, och generellt så har det varit stökigt. Han har varit sjuk flera gånger, och inte fått kroppen att stämma.

– Det är för mycket stolpe ut, för mycket trassel. Calle kan mer, säger Blomman.

Calle Halfvarsson, skidor
230131 Calle Halfvarsson vid en presskonferens där den svenska truppen till VM presenteras under dag 1 av SM-veckan den 31 januari 2023 i Skövde. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0408

Calle Halfvarsson har varit öppen med att han tvekar på en fortsättning, trots att det är ett stundande VM-år, dessutom i Trondheim, Norge. Blomquist kommer nu med en tydlig uppmaning till Halfvarsson.

– Jag hoppas, om han väljer att satsa in mot VM, att han får visa det nästa år. För han kan vara, på rätt dag, världens bästa skidåkare, säger han.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev