Anders Blomquists stenhårda kritik mot svenska skidpampen – sågar ledarskapet: "Gör om och gör rätt"

Anders Blomquists stenhårda kritik mot svenska skidpampen – sågar ledarskapet: ”Gör om och gör rätt”

Ola Strömberg slutar som förbundsdirektör på Svenska skidförbundet efter sex år på posten.
Ett beslut som SVT-experten Anders Blomquist ser positivt på.

Äntligen finns en chans att göra om och göra rätt, säger ”Blomman” enligt SVT Sport.

Efter sex år ska förbundsdirektören Ola Strömberg söka sig vidare till ett liv inom näringslivet. Och beslutet att lämna har tagits emot med blandade reaktioner.
”Det är självklart tråkigt att Ola slutar men vi är glada över att ha fått arbeta tillsammans med honom under så många år. Svenska skidförbundet har utvecklats på många sätt under hans ledarskap”, säger ordförande Karin Mattsson i ett uttalande.

”Blommans” kritik

Men det finns även de som tar emot beskedet med öppna armar, till exempel SVT-experten och den förre landslagsåkaren Anders ”Blomman Blomquist”, som menar att rekryteringen av Ola Strömberg var fel från allra första början.
– Det är ganska många beslut som har varit svåra att förstå och ganska många beslut som inte varit bra för svensk skidåkning. Det har varit en byggnation av stab, där man bygger inifrån och ut istället för att ta sikte på vad verksamheten ska ge och bygga utifrån att ge så bra förutsättningar som möjligt hela vägen. Det tycker jag har varit slående genomgående under den här perioden, säger Blomquist enligt SVT Sport.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Artikeln fortsätter efter bilden.

Under de år som Ola Strömberg suttit på posten som förbundsdirektör har stora förändringar skett inom förbundet, där fem personer lämnade eller tvingades bort från sina uppdrag under ett par års tid.

LÄS MER: William Poromaas helt oväntade beslut inför jul – tillsammans med största rivalen: ”Planen är att…”

”Har inte hela bilden”

Och Anders Blomquist menar att förtroendet för Strömberg inte varit särskilt stort.
– Ute i skidvärlden har det inte funnits något förtroende, det är min uppfattning. Jag tror att det är många i skid-Sverige idag som ser en möjlighet att svensk skidåkning kan ta fart igen, säger han.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ola Strömberg själv förstår ”Blommans” åsikter, men menar samtidigt att det finns mer som historien inte förtäljer.
– Jag förstår att Anders har sina åsikter, men han har inte hela bilden och är egentligen inte insatt i hur vi jobbar på hela förbundet. Jag har sagt det tidigare också att alla har rätt till sin åsikt och sen behöver man inte hålla med, säger Strömberg till sajten.

LÄS MER: Anna Holmlunds känslosamma ord sex år efter olyckan som förändrade hela hennes liv: ”Du är en sån kämpe”