Aleksandr Bolsjunovs jätteilska – slår tillbaka efter Johannes Kläbos stenhårda utspel: ”Jag hatar det”

Röster i Norge vill förlänga uteslutningen av ryssar i världscupen.
Utspel som får stjärnan Aleksandr Bolsjunov att tända till.
– Jag hatar att höra det, säger han.

Efter Rysslands invasion av Ukraina i slutet av februari stoppades ryska längdåkare från världscupen. Sedan dess har det varit flera turer i media, där ryska och övriga åkare gått till hård attack mot varandra.

Vill inte se ryssar i världscupen

Den har varit extra hård mellan Norge och Ryssland. När kriget startade väntade tävling i Norge – men som vägrade stå som arrangör om inte Fis gick in och satte ned foten och förbjöd ryskt deltagade.

220227 Alexander Bolshunov of Russia after competing in Men’s Cross Country Skiing 15 km Classic Technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on February 27, 2022 in Lahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Åkarna var då redan på plats i Norge, men nationen fick som de ville och Ryssland portades. Efteråt gick de till hård attack mot vårt grannland i väst och menade att de kort och gott blivit utkastade ur landet.

Hela våren har varit en debatt om huruvida ryska åkare får ställa upp när säsongen drar igång igen i vinter. Men Norges allra största stjärna är säker på vad han tycker.

”Jag hatar det”

Johannes Hösflöt Kläbo hoppas att den ryska uteslutningen förlängs, och att de då också missar VM i Slovenien efter årsskiftet. Norrmannens utspel har fått Aleksandr Bolsjunov att tända till ordentligt, och slår tillbaka mot Kläbo.

– Det är inte trevligt att höra hur Kläbo säger att han inte vill se ryssar i VM. Jag hatar att höra det här. Du måste tävla mot de starkaste för att vinna. Det är bra för sporten och intresset, säger Bolsjunov till R-Sport enligt norska VG.

Han fortsätter:

– Jag försöker att inte tänka på det, men självklart skulle jag vilja tävla på den internationella arenan, för att bevisa vem som verkligen är den starkaste åkaren i världscupen. Om vi (Ryssland) inte tävlar nästa säsong kommer Norge dominera totalt.

LÄS MER: Leksands enorma kassaklirr – får nu flest pengar av alla SHL-klubbar: ”Aldrig varit med om liknande”