Therese Alshammar går i pension: "Det är inte lika kul längre"

Therese Alshammar går i pension: ”Det är inte lika kul längre”

En lång och framgångsrik karriär tar nu slut. I dag meddelade simdrottningen Therese Alshammar att hon går i pension.

I somras fick Therese Alshammar uppleva ett av de största ögonblicken i sin simkarriär. I sitt allra sista OS fick hon äran att bära den svenska flaggan under invigningen i Rio. Det blev även det sista mästerskapet för en av svensk idrotts mest framgångsrika karriär.

I dag kom beskedet att Alshammar går i pension efter över 20 aktiva år i bassängen. Den allra sista tävlingen blir SM-veckan i Eriksdalsbadet nästa vecka.
– Jag hade gärna fortsatt ytterligare en tid men de återkommande problemen med kroppen gör att det är fysiskt omöjligt att göra det jag måste göra för att vara på den nivån jag vill vara. Då är det inte längre lika kul och när jag känner så är det dags att sluta, säger 39-åringen i en intervju med DN.
– Beslutet har gradvis växt fram. Under hösten har jag tränat mindre än vanligt och för första gången kunnat ha lediga helger. Nu förstår jag verkligen vad folk menar när de pratar om hur sköna fredagskvällarna är.

Med 2 OS-silver, 1 OS-brons, 12 VM-guld, 8 VM-silver, 5 VM-brons, 25 EM-guld, 7 EM-silver och 4 EM-brons är Alshammar en av Sveriges främsta simmare någonsin. Men nu är den stora frågan vad som händer här näst.
– Det är både skönt och skrämmande att jag inte har bestämda planer för vad jag ska göra i framtiden. På ett sätt hade det varit skönt att veta vad som väntade, samtidigt som jag tror det är rätt för mig att inte rusa rakt in i något nytt utan att testa olika saker, säger hon till DN.

LÄS MER: Sanna Kallurs nya besked om framtiden: ”Det är för kul”

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.