Simvärldsmästaren Emma Igelström drabbad av tumör

.

Den före detta simstjärnan Emma Igelström har drabbats av en tumör i livmodern.
I ett långt inlägg på Instagram berättar hon om den tuffa tiden som varit och väntar.
”Det enda jag önskar just nu är att kunna vakna en morgon och känna mig pigg, glad och inte ha ont”, skriver Igelström.

Emma Igelström var under många år med i den absoluta värdstoppen i simning. 39-åringen har bland annat fyra VM-guld och tre EM-guld på meritlistan innan hon avslutade karriären 2005.

Emma Igelström drabbad av tumör

Via Instagram berättar Igelström nu att hon drabbats av en tumör i livmodern. Under sju månaders tid har hon haft problem och förklarar att tiden har varit den längsta i hennes liv.

Simning, VM 2003, 50 m, bröstsim, dam, damer: Emma Igelström, Sverige. Foto: Andreas Hillergren/Bildbyrån

Igelström har valt att inte berätta om den tuffa tiden som varit och den som väntar – fram tills nu.

”Kan vara de längsta månaderna i hela mitt liv. Det tog längre tid i vården än vad jag trott va möjligt. Men jag visste att något var fel. Jag känner min kropp”, skriver Igelström på Instagram.

”Trött så att jag gråter”

Hon berättade vidare att läkarna sagt att tumören är ”en snäll sort”. Om några veckor ska tumören tas bort.

Under den senaste tiden har hon varit utmattad och inte orkat göra någonting utöver det som har krävts.

”Trött så att jag gråter, trött så att jag inte orkar göra något mer än precis det som krävs av mig. Petar någon på mig bryter jag ihop”, skriver Igelström.

Tackar för stödet

Emma Igelström har förutom flera individuella medaljer även noterats för sju världsrekord. Dessutom har hon varit en av deltagarna i SVT-programmet ”Mästarnas mästare”

Samtidigt som hon går igenom en väldigt tuff period tackar hon de som står henne nära.

”Det enda jag önskar just nu är att kunna vakna en morgon och känna mig pigg, glad och inte ha ont. Jag vet att den dagen kommer, och jag har nog aldrig längtat efter något så mycket. Jag är så sjukt glad över alla de som finns i min närhet just nu. Ni är bäst!”, skriver Igelström på Instagram.

View this post on Instagram

Funderat ett tag på hur man berättar något man egentligen själv förnekar. Eller överhuvudtaget om jag ska berätta. Jag har ju liksom alltid varit öppen med mitt mående. Varenda gång jag varit det har jag fått så mycket stöd och igenkänning att jag tyckt det var värt det. Jag är så trött på att låtsas som att det är bra hela tiden. I sju månader har jag kämpat. Kan vara de längsta månaderna i hela mitt liv. Det tog längre tid i vården än vad jag trott va möjligt. Men jag visste att något var fel. Jag känner min kropp. Men nu är det äntligen upplopp. Om några veckor ska skiten bort. Jag har en tumör i min livmoder. En snäll sort säger de. Jag är inte rädd för tumörer. Rädslan över det är inte kämpig. Inte ett dugg. Jag har under sju månader haft en överjävlig smärta under menstruationen som numera varar två veckor. Jag har strålats, jag går på starka smärtstillande, jag har låga blodvärden, jag får äta järntabletter, tabletter för magen för jag får ont i magen av järntabletterna. Jag är helt sänkt efter de veckorna. Totalt utmattad. Trött så att jag gråter, trött så att jag inte orkar göra något mer än precis det som krävs av mig. Petar någon på mig bryter jag ihop. Varenda fysisk aktivitet är en vinst. Det enda jag önskar just nu är att kunna vakna en morgon och känna mig pigg, glad och inte ha ont. Jag vet att den dagen kommer, och jag har nog aldrig längtat efter något så mycket. Jag är så sjukt glad över alla de som finns i min närhet just nu. Ni är bäst! ❤️ Jag hoppas alla respekterar att jag vill inte uttala mig mer om det just nu. Av respekt till mig själv men också mina närmaste. Den tiden kommer sen.

A post shared by Emma Igelström (@emmaigelstrom) on