Sarah Sjöströms hjärtevärmande hyllning till Therese Alshammar

Sarah Sjöströms hjärtevärmande hyllning till Therese Alshammar

Sarah Sjöström innehar åtta världsrekord och ses redan som en av svensk idrotts största stjärnor genom tiderna. Nu skickar den svenska 23-åringen en hyllning till idolen Therese Alshammar.

Sarah Sjöström tog hem storslammen under sim-VM i förra veckan. Den svenska 23-åringen simmade hem tre VM-guld, ett VM-silver och slog världsrekord på världsrekord. I dagsläget innehar Sarah Sjöström åtta världsrekord och efter VM har diskussionerna varit många i frågan om Sjöström inte är en av de största svenska idrottarna någonsin.

Men Sjöström själv tar det hela med ro. I en intervju med Dagens Nyheter konstaterar simdrottningen att hon inte tänker på hur hennes bedrifter placeras i historiska sammanhang.
– Eftersom jag fortfarande håller på och tävlar tycker jag det är svårt att jämföra mig med dem som har slutat. Det får andra göra i så fall, säger Sjöström till Dagens Nyheter.

Hon fortsätter med att skicka en varm hyllning till den förre simmerskan och idolen Therese Alshammar, en person vars bedrifter Sjöström anser står högt.
– Men det jag kan säga är att i de här diskussionerna – där en massa fantastiska idrottare nämns – tycker jag att Therese Alshammar också måste nämnas. Hon hade en fantastisk karriär och tog en otrolig mängd mästerskapsmedaljer, säger Sjöström.

LÄS MER: Mitt i guldyran – Sarah Sjöströms världsrekord som alla missade