Uppgifter: SHL-klubben jagar NHL-meriterade centern

Luleå Hockey är på jakt efter en ny center. Enligt uppgifter till NSD ska klubben nu vara intresserade av att plocka in NHL-meriterade Joey Hishon.

Luleå Hockeys säsong slutade tidigare än många trodde. Laget, som åkte ut i åttondelsfinal, fick inte ut mycket av sina nyförvärv och nu siktar klubben på att bygga nytt. Det dessutom med en riktig stjärnvärvning. Enligt uppgifter till NSD ska den 25-årige centern Joey Hishon vara på Luleås radar. Amerikanen, draftad av Colorado i förstarundan 2010, spelar för närvarande i finska Jokerit och har gjort 13 NHL-matcher genom karriären.

Hishon har för närvarande ett år kvar på kontraktet i Jokerit, och ska ha blivit erbjuden till en rad SHL-klubbar. Luleå ska vara den klubb som ligger i förarsätet. Men Luleås general manager StefanSkugganNilsson vill inte kommentera enskilda eventuella nyförvärv – men hoppas göra klart med en ny center snart.
– Jag har varit positiv under en ganska lång tid här och det är jag fortfarande. Vi har några spår som vi jobbar på och vi hoppas att ha något klart inom kort. Man vet alltid att det kan dra ut på tiden i den här branschen, men inom kort hoppas vi kunna presentera en center som ska in i laget, säger han till NSD.

LÄS MER: Löftet lämnar Luleå – klar för SHL-rivalen