Uppgifter: Efter tunga slutspelssortin – nu tvingas nyckeltrion bort från klubben

Färjestad uppges göra om ordentligt i truppen efter slutspelssortin mot HV71. Enligt VF är trion Milan Gulas, John Persson och Tomas Skogs näst på tur att lämna klubben.

Färjestad åkte ur SM-slutspelet med dunder och brak efter att ha förlorat fyra raka matcher mot HV71. Nu uppges klubben storstäda i truppen. Avgående sportchefen Håkan Loob bekräftade under torsdagen att både Andreas Jämtin och Anton Gustafsson inte kommer att erbjudas nytt kontrakt och därmed lämnar Karlstadsklubben.

Enligt uppgifter till VF i dag är nyckeltrion Tomas Skogs, John Persson och Milan Gulas näst på tur. Klubbens tillträdande sportchef Peter Jakobsson stärker ryktet.
– I nuläget har vi inte för avsikt att erbjuda någon av dem nytt kontrakt. I Perssons fall är det 50/50. Vi har inte satt ned foten helt men han är inte prio ett, säger Jakobsson till VF.

En spelare som klubbledningen däremot mer än gärna skulle se i föreningen är Dick Axelsson. Den hetlevrade forwarden som vann SM-guld med klubben 2009. De senaste säsongerna har 29-åringen spelat för Schweiziska Davos. Jakobsson bekräftar att det finns intresse för Axelsson.
– Rent generellt kan jag väl säga att Dick alltid är en spännande spelare. En frisk Dick Axelsson är en tillgång för alla hockeylag i Sverige, är han frisk är han ju till och med en tillgång för svenska landslaget, säger han till VF.

LÄS MER: Bomben: Stjärnan nobbar Färjestad – klar för guldfavoriten