Tommy Söderströms jättesågning mot alla gnälliga spelare i SHL

Tommy Söderströms jättesågning mot alla gnälliga SHL-spelare

SHL-lagen gnäller på det tuffa spelchemat i serien.
Löjligt, menar hockeylegendaren Tommy Söderström.
– Vafan, håll tyst och bit ihop, säger förre målvakten till SportExpressen.

I går kväll slog Färjestad Mora med 4-1. Det var andra raka segern inom 24 timmar, då FBK lyckades vinna även under lördagskvällen med 5-2.

Efter ”back to back”-matcherna uttrycktes ett visst gnäll från Färjestad över det tajta spelschemat. En kritik som får hockeylegendaren Tommy Söderström att gå i taket.
– Det är helt otroligt. Vad är det att gnälla på? Pallar man inte två matcher på två dagar så ska man hålla på med något annat, säger förre Tre Kronor-målvakten till SportExpressen.
– Det är så typiskt Sverige att de gnäller på att de spelar två matcher på två dagar. Det är ju professionella idrottsmän.

”Det är ditt jobb”

Söderström är irriterad över att det här inte är första gången som det gnälls på spelschemat i SHL. Målvaktslegendaren vill då jämföra det med NHL där de ibland kan spela tre matcher på fyra dagar. Utan att gnälla över det.
– Förr var det gnäll på att man skulle spela på annandagsjul, då brukade det vara gnäll från spelarna framåt julhelgerna. Men vafan, håll tyst och bit ihop, det är ditt jobb, säger Söderström till kvällstidningen.

LÄS MER: NHL- och KHL-meriterad forward klar för SHL-klubben: ”Väldigt förväntansfull”