Stjärnback till LHC och publikfavoriten får drömlön i Brynäs.

LHC-backen Gabriel Carlsson, 19, har skrivit på ett treårskontrakt med Columbus Blue Jackets. Samtidigt är Linköping överens med stjärnbacken Kristian Näkyvä – och Patrik Lundh återvänder till Djurgården.
Här är de senaste ryktena och övergångarna inom svensk hockey.

Storvuxen trio till KHK
Karlskrona tar in tre nya spelare – och det är tre stora killar Blekingelaget får in. Emil Lundberg (95 kilo), kommer närmast från Djurgården, Niklas Arell (102 kilo) har spelat i Färjestad de tre senaste säsongerna och efter fyra år utomlands är David Printz (100 kilo) tillbaka i SHL.

Skellefteå värvar allsvensk målvakt
Det har snackats om det ett tag, men nu är det klart: Gustaf Lindvall lämnar AIK och flyttar hem till sin moderklubb Skellefteå AIK. Lindvall stod 29 grundseriematcher den gångna säsongen och hade 92,9 i räddningsprocent. På sex kvalmatcher var den siffran 94,4.

SHL-back har skrivit kontrakt med Columbus
Gabriel Carlsson, 19, skrev i natt på ett treårskontrakt med Columbus Blue Jackets, som draftade backtalangen i första rundan förra sommaren. Enligt Corren blir dock Carlsson troligen utlånad till LHC under den kommande säsongen.

Stjärnback till LHC
Vi har tidigare skrivit att den förre Luleåbacken Kristian Näkyvä är på väg till SHL – och enligt Sportbladet hamnar han i Linköping. Den spelskicklige backen har den här säsongen gjort 10 poäng (1+9) på 69 AHL-matcher med Milwaukee Amirals.

Han kan bli Skellefteås nye tränare
Hans Wallson lämnar Skellefteå efter den här säsongen och nu har Norran uppgifter på att Fredrik Öberg är det hetaste alternativet att ta över. Öberg spelade i Skellefteå när de gick upp i SHL och har de fyra senaste säsongerna varit assisterande tränare i Skellefteås J18-lag.

Granström får superlön i Brynäs
Jonathan Granström var med och vann SM-guld med Brynäs 2012, men efter sex säsonger i Gävleklubben har han de två senaste åren tillhört Luleå – men nu är det klart att publikfavoriten återvänder till Brynäs, och där får han ett superkontrakt. Enligt Sportbladet innebär klubbytet en månadslön på knappt 200 000 kronor.
granenFoto: Bildbyrån.

Djurgården värvar från Växjö
Patrik Lundh har de två senaste åren spelat i Växjö och där har han gjort drygt 20 poäng per säsong, men det blir ingen fortsättning i Småland. I stället har han skrivit på för Djurgården, en klubb han spelade juniorhockey i. Kontraktet är skrivet på 2+1.

Welch nära Malmö
Modo åkte ur SHL, men för backen Noah Welch ser det ut att bli SHL-spel nästa säsong. Tidigare har Luleå nämnts som en tänkbar klubb, men nu är amerikanen nära Malmö. Så här säger klubbens sportchef Patrik Sylvegård till MrMadhawk.
– Jag får känslan av att vi ligger väldigt bra till, säger Sylvegård.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.