SHL-stjärnornas kärleksfulla hyllning till dödssjuke supportern

HV-supportern Johan Håkansson har drabbats av svår cancer.
I en fin video stöttas han av spelarduon David Ullström och Martin Thörnberg.
– Otroligt imponerande vilken krigare du är, säger Thörnberg i videon.

SM-finalen mellan Brynäs och HV71 är en tuff kamp, i synnerhet mellan spelarna på isen men också för supportrarna till de båda lagen. Det finns dock en HV-supporter som för tillfället går en tuffare kamp än alla andra.

I oktober 2015 fick Johan Håkansson reda på att han drabbats av cancer. 1,5 år senare har tillståndet försämrats drastiskt, skriver Sportbladet.
Jag har konstant huvudvärk sedan i februari i år. För två veckor sedan fick vi reda på att man sett något på röntgen av benet runt ögat, troligtvis en ny tumör. Den förra tumören fick jag i juni förra året och läkarna sa åt mig att jag hade fem år kvar att leva. Den besegrade jag. Så nu är nästa match. Jag ger inte upp. Även fast det känns tufft, säger han till Sportbladet.

För närvarande vet inte läkarna hur länge Håkansson kommer att överleva. Han själv tar kampen från dag till dag. Dock har han en stor målsättning, att överleva lördagens sjunde SM-final.
HV71 har varit i mitt hjärta sedan i början av 90-talet då jag fick upp ögonen för hockeyn. Det bara varit HV71 för hela slanten. Just nu vet jag inte hur min kämparanda är, tyvärr. Men jag hoppas att jag får uppleva ett SM-guld med laget i mitt och så många andras hjärtan, säger han till tidningen.

HV71 har uppmärksammat den store supporterns kritiska situation och spelarna David Ullström och Martin Thörnberg skickade häromdagen en videohälsning för att stötta Håkansson.

Se HV-spelarnas fina videohälsning:

– Otroligt imponerande vilken krigare du är, jag hoppas att vi kan bjuda på lite glädje, säger Thörnberg i videon.

I morgon lördag spelas den sjunde och avgörande SM-finalen mellan HV71 och Brynäs i Kinnarps Arena

LÄS MER: Här kliver helsköna domarkameran in – och äger SM-finalen