SHL-stjärnans ärliga svar – efter Niklas Wikegårds stenhårda sågning

Röglestjärnan Juhamatti Aaltonen sågades stenhårt av Niklas Wikegård i helgen.
Nu svarar finländaren på kritiken – på det ärligaste sättet.
– Jag håller helt med, säger han till HD.

Niklas Wikegårds ord var stenhårda och välriktade i helgens C More-sändning. Experten gillade inte alls vad han såg av Röglestjärnan Juhamatti Aaltonen i derbyt mot Malmö.
– Jag skulle skämmas ögonen ur mig som ledare att spela en sådan spelare. Rögle har inte råd att ha en sån spelare. Han åker omkring, markerar närvaro, glider litegrann och tar en dålig utvisning enbart för att han slutar åka skridskor. Han gör inte jobbet som ska göras och skickar väldigt dåliga signaler, sa Wikegård.

”Jag har varit riktig dålig”

Efter matchen vägrade Aaltonen att prata med journalisterna. Först nu ger han sitt svar på Wikegårds kritik. Ett väldigt ärligt svar.
– Jag håller helt med om att jag inte var särskilt bra mot Malmö. Hockeyn handlar så mycket om att åka skridskor och det är jag bra på. Men jag måste använda min energi åt båda hållen på isen, säger finländaren till HD.se och är självkritisk mot sin säsongsinledning.
– Jag kan bättre och har varit riktigt dålig i defensiven. Offensivt skapar jag chanser, precis som kedjan gör. Men individuellt och som kedja måste vi vara bättre bakåt och jobba hårdare. Det är väldigt intensiva matcher, stannar du upp och börjar tänka för mycket är du borta ur matchen. Man behöver vara aktiv hela tiden.

Kredd till Aaltonen som ändå kan ta till sig kritiken, nu måste han bara visa vad han går för på isen.

LÄS MER: Prestigevärvningens sköna svar efter Niklas Wikegårds sågning i SHL-debuten