Prestigevärvningens sköna svar efter Niklas Wikegårds sågning i SHL-debuten

Niklas Wikegård sågade Djurgårdens profilvärvning i helgen.
Då svarade René Bourque som nyligen flyttat till Sverige på bästa sätt.
– Vem är det?, säger han till SportExpressen.

René Bourque är värvad till Djurgårdens IF som en riktig prestigevärvning. 35-åringen har gjort över 700 matcher i NHL och förväntas vara en riktig profil i SHL.

Men det dröjde bara en period av SHL-debuten mot HV71 i helgen innan C More-experten Niklas Wikegård tog fram sågen och kritiserade Bourque. I första periodpausen visade Wikegård upp en situation där Bourque visade alldeles för mycket passivitet.
– Han säger att han vill spela i OS för Kanada, att han vill vara en aggressiv spelare som skickar signaler. Men vilka signaler sänder den här sekvensen?

”Jag bryr mig inte om vad andra tycker”

Djurgården förlorade SHL-premiären mot HV71 med 4-2 och efter matchen fick Bourque svara på kritiken från Wikegård. På bästa sätt.
– Vem är det?, säger han till SportExpressen.
– Jag förväntar mig mycket av mig själv också, spelar man i toppkedjan ska man producera mer. Förhoppningsvis blir det bättre.

Att det finns höga förväntningar på honom den här SHL-säsongen är ingenting som faktiskt berör Bourque.
– Jag har väldigt höga förväntningar på mig själv också, sedan bryr jag mig inte riktigt om vad andra tycker. Jag är här för att hjälpa laget och ska försöka göra det så gott det går, säger han till kvällstidningen.

LÄS MER: Här driver NHL-svensken med Erik Karlsson – som svarar med klockrenaste hånet