SHL-nyförvärvet lämnar nya klubben – för att ta den stora NHL-chansen

I våras skrev Carl Persson på för Karlskrona.
Men nu har han lämnat laget – för prova på NHL.
21-åringen flyger till Ottawa för utvecklingscamp, enligt Sydöstran.

Karlskrona skrev tidigt kontrakt med Karlskogas Carl Persson för SHL-debut i höst. Men nu kan 21-åringen försvinna utan att spela en enda minut för sitt nya lag.

Nyförvärvet är inbjuden till Ottawa Senators utvecklingscamp i veckan för att visa upp sig från sin allra bästa sida, enligt Sydöstran.
Det här har vi vetat i en ganska lång tid, men inte valt att gå ut med det av olika anledningar. Det betyder egentligen ingenting mer än att vi släpper iväg honom den här veckan. Om Ottawa vill signa honom är det en annan femma, men det är inget ovanligt att NHL–klubbar bjuder över spelare till sådana utvecklingscamp, säger Karlskronas nya sportchef Patric Larsson till lokaltidningen.
– Det är kul för Calle som får åka över dit och kul för klubben som blir lite mer skyltfönster utåt.

Även om den odraftade Persson är under kontrakt med Karlskrona så kan Ottawa Senators välja att plocka in honom i organisationen om han imponerar på campen.
– Så är det, det finns vissa NHL-avtal som klubbarna följer. Nu är han inte draftad av någon klubb så det skulle kunna bli vad som helst egentligen. Men jag ser det som ganska långt borta i nuläget, säger sportchef Larsson till Sydöstran.

LÄS MER: Här är svenskarna som dumpas av sina NHL-klubbar.