SHL-målvaktens klockrena svar – för att bemöta supporterns hatiska påhopp

I helgen fick SHL-målvakten Fredrik Pettersson Wentzel ta emot ett mycket otrevligt påhopp från en supporter. Målvakten har nu svarat på det mest klockrena sättet och hyllas av hela hockey-Sverige för det.

Efter helgens match mellan HV71 och Leksand fick HV-målvakten Fredrik Pettersson Wentzel utstå ett personligt påhopp från en uppretad supporter. I ett privat meddelande på Facebook gick en Leksandssupporter till angrepp.
”Jävla tjockis som har sån tur i mål. Har du ätit julskinka din feta jävel. Har hatat dig sen Almtuna. Jävla hora”, skrev den upprörda mannen.

Pettersson Wentzel har nu skrivit tillbaka till supportern med ett svar som sprider sig som ett kärleksbudskap genom hela hockey-Sverige. Hockeyfans i hela landet har även enats för att hylla målvaktens beslut att visa hjärta istället för att bemöta hat med hat.
”Härlig passion du har för ditt Leksand. Det är synd att du kanaliserar den på det här sättet. Jag känner en liknande passion för HV71 och kommer att fortsätta göra allt jag kan för att hjälpa den föreningen till framgång. Enligt min uppfattning är verkligheten så att desto hårdare du jobbar, desto mer tur får du”, svarar Pettersson Wentzel i ett hyllat Facebookinlägg.
”Angående att jag är fet och äter julskinka så försöker jag undvika kött så mycket som möjligt och just julskinka äter jag inte alls. I dagens värld och samhälle är det just den här typen av språk och uttryck som vi klarar oss mycket bättre utan. Leksand har i övrigt fantastiska fans så min förhoppning är att du framöver väljer att använda din passion för att stötta och hjälpa ditt favoritlag. Kram”.

Många Leksandssupportrar har även tagit kraftigt avstånd från det som en av deras egna skrev till HV71-målvakten.

LÄS MER: NHL:s stora hyllning till Börje Salming kommer ge dig gåshud.

Se och läs Pettersson Wentzels hyllade inlägg här:

Dela artikeln för att visa ditt stöd till Fredrik Pettersson Wentzel och bidra till ett bättre hockey-Sverige fritt från hat.

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.