SHL-klubben jagar Chicago-forward och Modo nobbar poängkung.

SHL-klubben jagar Chicago-forward och Modo nobbar poängkung.

Modo nobbar Conny Strömberg, Karlskrona plockar tränare från Skellefteå och Luleå vill värva från Chicago Blackhawks.
Silly season är fortsatt stekhett och här är de senaste ryktena och klara övergångarna inom svensk hockey.

Luleå jagar NHL-center
Dennis Rasmussen spelade den gångna säsongen 44 matcher med Chicago Blackhawks, men nu är 25-åringen på väg till Europa. En av klubbarna som jagar honom är Luleå.
”Luleå har visat intresse för Dennis, men just nu är det ett avvaktande läge för honom”, skriver Rasmussens agent Tommy Öström i ett sms till Norrborttens-Kuriren.

KHK värvar från Skellefteå
Mikael Aaro var den gångna säsongen assisterande tränare i Skellefteås J20-lag. Men nu lämnar han Västerbotten för att bli assisterande tränare i Karlskrona. Som aktiv spelade Aaro två säsonger i Karlskrona.

Pantern värvar den förre leksingen
Pantern har tappat både Erik Nyström och Pontus Netterberg, men här kommer ett positivt besked för alla Pantern-fans. Enligt sportuppsala.se är Martin Janhols klar för klubben. Janhols har de två senaste säsongerna spelat i Almtuna, men har tidigare representerat både Leksand och Karlskrona.

Derek Ryan väljer bort SHL
För två år sedan vann Derek Ryan SHL:s poängliga och efter en säsong i Carolina är han nu kontraktslös, men det verkar inte bli någon återkomst i SHL.
– Om jag inte får ett kontrakt i Nordamerika som känns rimligt blir det mest troligt Schweiz eller Ryssland, säger Ryan till NSD, enligt Nerikes Allehanda.
Ryan berättar också att Frölunda, HV71 och Örebro pratat med hans agent.

Modo nobbar Strömberg
Conny Strömberg vill återvända till moderklubben Modo, men 40-åringen har fått nobben.
– Jag är mycket besviken, säger han till allehanda.se
– Men de vill inte ha mig. Jag känner att jag fortfarande kan göra bra ifrån mig på den nivån. Men de tycker väl att jag är för gammal.

Köpt lägenhet – men dementerar DIF-flytt
Mattias Sjögren har bestämt sig för att lämna Ak Bars Kazan och är ett hett namn på marknaden. Sjögren har köpt en lägenhet i Stockholm, men förnekar att det har att göra med hans karriärsval att göra.
– Nej, jag tänkte att jag skulle spela utomlands ett par år och ville ha en bas att pendla fram och tillbaka till, säger Sjögren till Sportbladet.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.