Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

SHL-kaptenen svingar vilt efter sköna segern – sågar både rivalen OCH fansen

4-2-seger i finalreprisen mot Brynäs.
Men efter slutsignalen skickade HV-kaptenen Martin Thörnberg ut rysliga passningar till både motståndarfansen – och Mikael Johansson.

I går kväll var HV71 tillbaka i Gävle igen, senast de mötte Brynäs vann man SM-guld. Även denna gång skulle HV visa sig vara numret större när regerande mästarlaget slog hemmalaget med 4-2.

”De är väl kända för det?”

Efter matchen passade HV-kaptenen Martin Thörnberg på att fokusera på något helt annat än segern. Genom att först såga hemmapubliken, de drygt 5 000 samlade i Gavlerinken:
– Det var klen stämning, det kändes lite som en träningsmatch på läktarna. Hyfsat med folk men väldigt tyst. De är väl kända för att ha ganska medioker publik här. Är det inte så?, sa Thörnberg till Sportbladet.

Men det var inte den enda sågning som han skickade åt Brynäs håll. Även motståndaren Mikael Johansson fick höra en hel del hårda ord från HV-kaptenen. Framförallt när just Thörnberg tacklade Brynäs nyförvärv Johansson i den andra perioden.

”Man kan inte åka runt så”

I Brynäs skrek man efter utvisning men domarteamet valde att fria.
– Jag ser att jag kommer från sidan och försöker hålla igen allt jag kan, men jag kan inte bara låta honom (Johansson) gå in och ta is. Jag går all in i duellen med max 20 procents kraft. Jag ropar till och med åt honom för jag känner att det här inte kommer gå bra, saThörnberg till Sportbladet.
– Vi måste ställa krav på den som blir tacklad att hålla upp blicken. Har du pucken måste du vara redo att få en tackling. Man kan inte åka runt så, det är högsta ligan och det går fort. Nej, lite mer ansvar där.

LÄS MER: Svenske hockeystjärnan döms efter dödskraschen på motorvägen