Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Svenske hockeystjärnan döms efter dödskraschen på motorvägen

Det var i somras som vansinnesfärden i 200 kilometer i timmer kostade ett liv.
Nu döms svenske hockeyproffset som körde en av bilarna för vårdslöshet i trafiken, rapporterar SportExpressen.

Nu har domen kommit för den svenske hockeyspelaren som var inblandad i dödskraschen strax utanför Stockholm i somras. Det var i juni som två bilar körde i 200 kilometer i timmen under en vansinnesfärd på Nynäsvägen, söder om Stockholm.

Sedan hände det som inte fick hända när en kvinna i bilen framför dem påbörjade en omkörning och en av bilarna inte hann reagera utan körde rakt in och voltade av vägen, enligt Sportbladet. Föraren i bilen som kraschade omkom av sina skador och en passagerare fick allvarliga skador. Den kvinnliga föraren klarade sig undan med lindriga skador.

”Begick gärningen med uppsåt eller av oaktsamhet”

I den andra bilen som klarade sig undan från kraschen körde den svenske hockeyspelaren, som spelat i SHL och numera är utlandsproffs. I dag kom domen att han fälls för vårdslöshet i trafiken och straffas med dagsböter, efter polisens utredning.
”Du har i väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet som till förekommande av trafikolycka betingats av omständigheterna genom att dels framför personbil i en väsentligt högre hastighet än högsta tillåtna hastighet, dels göra en trafikfarlig omkörning i en alltför hög hastighet”, står det i strafföreläggandet till hockeyspelaren, enligt SportExpressen.
”Du begick gärningen med uppsåt eller av oaktsamhet.”

LÄS MER: Intressanta detaljen på rookiesvenskens nya tröja som NHL faktiskt inte kan få nog av

 

Läs mer om...