SHL-backen Carl-Johan Lerby i otäck trafikolycka – fördes till sjukhus

SHL-backen i otäck trafikolycka – fördes till sjukhus: ”Jag är skärrad”

Malmö Redhawks-backen Carl-Johan Lerby var inblandad i en trafikolycka i helgen. Under söndagen fick han väja för ett djur på vägen, körde ut i diket och missar nu tisdagens CHL-match.

Det var under söndagsförmiddagen som Malmös 20-årige backtalang Carl-Johan Lerby var ute och körde bil strax utanför Trelleborg. Plötsligt kom ett djur upp på vägen och Lerby, som körde i närmare 110 km/h, fick väja och körde vidare ut i ett dike och upp på en åker.

Lerby åkte i ambulans till Skånes universitetssjukhus där han fick stanna kvar under dagen. 20-åringen klarade sig utan fysiska skador men är skärrad efter händelsen.
– Hade bilen voltat, vet jag inte om jag ens hade stått här i dag, berättar han för Kvällsposten.

”Fortfarande lite rädd”

Läkarna sa att Lerby kunde återgå till träning, men redan efter första delen av dagens träningspass klev han av. Malmös tränare Peter Andersson konstaterar att Lerby inte kommer följa med till Tjeckien för CHL-mötet i Brno på tisdag.
– Nej, vi låter honom vara efter det som hände både under matchen och framför allt efter matchen, säger Andersson till Kvällsposten.

Backen har fått mycket stöd från lagkamrater och klubbledning efter olyckan. Han säger att han fortfarande inte har skakat av sig händelsen men konstaterar att han ”måste försöka släppa det”.
– Jag är skärrad. Jag är fortfarande lite rädd över det som hänt och läkarna sa att jag skulle testa att träna i dag för att se hur det kändes, säger Lerby till Kvällsposten.

LÄS MER: Tommy Söderströms jättesågning mot alla gnälliga SHL-spelare

https://youtu.be/x3FpsetIsLs