Roger Melins tvärvändning: Nu gör han äntligen som Niklas Wikegård sagt

Tidigare i veckan blev det klart att Roger Melin ansluter till Almtuna.
Men inte som huvudtränare.
I dag meddelar Roger Melin att han lägger ned sin tränarkarriär.

Så länge sedan som 1986 inledde Roger Melin sin långa tränarkarriär. Det har blivit många, många klubbar sedan dess men nu har 61-åringen tränat sin allra sista hockeyklubb.

Tidigare i veckan blev det klart att Brynäs lånar ut Melin till Almtuna i Hockeyallsvenskan. Men det blir inte som huvudtränare – utan istället som bollplank.

”Den tiden är förbi”

För i dag meddelar Melin att han lägger av som huvudtränare efter över 30 års tjänst.
– Det där med att stå på isen och träna ett lag… Det har jag gjort. Det känns som om den tiden är förbi, säger han i en intervju med UNT.

Därmed gör han som hockeyexperten Niklas Wikegård så länge sagt till honom…
– Niklas Wikegård har sagt till mig i flera år att jag borde sluta och göra något annat inom hockeyn, något åt mentorshållet, säger han till UNT.

”Vet inte om de behöver mig”

Vilket är precis vad 61-åringen nu gör när han kliver in hos Almtuna med löftet att hålla en låg profil.
– Jag vet inte om Almtuna har något större behov av mig just nu, det får vi se. Jag har själv haft hjälp när jag varit tränare och ibland har det känts bra och andra gånger har det egentligen inte funnits behov av det.

Sista tränaruppdraget blev således Brynäs, samma lag som han vann SM-guld med 1999 men som nu slutade med en bitter eftersmak efter att ha fått sparken. Förutom Brynäs kan Melin även lägga till AIK, Linköping, Frölunda, Färjestad, Rögle, Hammarby, Arlanda, Väsby, RA 73 och Enköping på sin långa meritlista.

LÄS MER: Uppgifter: Frölunda och Dif på jakt efter SHL-rivalens stjärnforward