Oväntade beskedet: Lämnar Ica Maxi(!) – för SHL-klubben

Brynäs klubbdirektör Johan Stark lämnar klubben.
Nu har man hittat en ersättare.
Från Ica Maxi.

Det var i november som beskedet kom att Johan Stark lämnar jobbet som klubbdirektör för Brynäs. Stark lämnar hockeyn helt och hållet för att byta sport och bli ny generalsekreterare för Svenska basketförbundet.

”Har en lång erfarenhet”

Nu har Brynäs presenterat ersättaren – även om det är en tillfällig lösning. Han heter Christer Johansson och kommer närmast från Ica Maxi.
– Det här är en trygg och stabil lösning. Christer har en lång erfarenhet från verksamhetsledning och han har varit verksam i Brynäs styrelse under en längre tid, säger Jürgen Lorentz, styrelseordförande i Brynäs IF, på klubbens officiella webbplats.

Johansson sålde nyligen sitt ICA Maxi i Hemlingby, södra Gävle, och får nu leva ut sitt stora idrottsintresse på heltid. Den 2 januari kliver han in som tillförordnad klubbdirektör fram till den dagen Brynäs hittar en permanent lösning.

”Unik position i hockey-Europa”

Dessutom kommer vice klubbdirektör Johan Cahling tilldelas en ny roll som direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling i en helt ny satsning av Brynäs.
– Brynäs har genom ”Den rena matchdräkten”, ”En bra start” och partnerstrategin från exponering till samhällsnytta skapat en unik position i hockey-Europa och nu är vi redo att ta nästa steg i vår hållbarhets- och verksamhetsstrategi. Därför väljer vi nu att förtydliga och förstärka Johans roll inom organisationen, säger styrelseordföranden Lorenz i pressmeddelandet.

Dela artikeln på Facebook för att visa dina vänner!

LÄS MER: Tomas Sandströms nya liv – långt bort från hockeyns finrum: ”Det passade inte mig”