Tomas Sandströms nya liv – långt bort från hockeyns finrum: "Det passade inte mig"

Tomas Sandströms nya liv – långt bort från hockeyns finrum: ”Det passade inte mig”

Tomas Sandström är en av våra största, svenska hockeyspelare.
Men som 53-åring lever han en annan barndomsdröm.

– Pengar är bra att ha men inte det viktigaste i livet, säger han i en intervju med Kvällsposten.

857 poäng på 983 matcher i NHL, 152 poäng på 211 matcher i Elitserien, vunnit VM-guld, OS-brons och Stanley Cup. Tomas Sandström har verkligen uppnått det mesta inom hockeyn.

53-åringen är en av våra mest klassiska hockeylirare i Sverige och en tvättäkta legendar. Det har gått drygt 15 år sedan han lade skridskorna på den berömda hyllan. Nuförtiden hittar man Sandström på brandstationen i Trelleborg.

”Det får komma när man är äldre”

Där han lever ut en annan dröm från barndomen. Att få hjälpa människor i nöd.
– Pengar är bra att ha men det viktigaste i livet är att ha något att göra…, säger han i en lång intervju med Kvällsposten.
– Efter hockeyn skulle jag ta det lugnt ett år men det passade inte mig. Jag gick upp, fixade frukost, såg till att barnen kom i väg till skolan, drack kaffe, satte mig i soffan och kollade tv och så somnade jag om. Sedan åkte jag och käkade lunch med någon och köpte med en Kvällsposten hem. Vad var det för dag egentligen? Jag tycker om att hålla igång. Sitta still får komma när man är äldre.

”…och så har jag utvecklat en app”

Därför jobbar 53-åringen som brandman i Trelleborg och deltidsbrandman i Skanör. Detta trots 15 säsonger i världens bästa hockeyliga och x antal miljoner intjänade under en framgångsrik karriär i NHL.

Men det räcker inte bara med brandmansjobbet för Sandström. Utan han lyckas även hinna med både snickeri och apputveckling.
– Sedan har jag en snickerifirma… Eller det är jag själv som jobbar där… Och så har jag utvecklat en app för deltidsbrandkåren, säger han till Kvällsposten.

Man måste ju ändå gilla den här inställningen hos en avdankad hockeylegender. Som absolut inte vill slå sig till ro.

Dela artikeln för att hylla Tomas Sandström!

LÄS MER: Tomas Sandströms drömfemma är den sjukaste vi sett