Nu öppnar Erik Gustafsson för SHL-flytt: ”Mitt favoritlag som liten”

Erik Gustafsson har aldrig spelat i SHL.
Men nu landslagsbacken riktigt sugen – och då finns det ett lag som gäller.
– När jag var liten så var Luleå mitt favoritlag, säger han till NSD.

NHL, AHL, KHL och Schweiz. Men ännu har det inte blivit något SHL för 29-årige Erik Gustafsson.

Svenske landslagsbacken valde att lämna Timrå IK och Sverige som junior och har därför aldrig spelat seniorhockey i hemlandet. Istället byggde Gustafsson sin hockeykarriär med collegehockey i Nordamerika och hann med spel i både AHL och NHL innan det blev flytt tillbaka till Europa igen.

”De har visat intresse”

Gustafsson har lirat både i Schweiz och KHL senaste åren men nu öppnar han för en flytt till Sverige. Och en oerhört efterlängtad SHL-debut till nästa säsong.
– Det är många delar som ligger bakom det. Jag tack utomlands direkt efter gymnasiet och har aldrig kommit hem efter det. Jag har varit ute på vift hela tiden. Jag börjar känna mig färdig med utlandsäventyren och det vore roligt att prova på att spela i SHL, säger 29-åringen till NSD.

Och det finns en väldigt kär klubb som Gustafsson tänker extra mycket på.
– Jag funderar på att vända hem och det är rätt många klubbar som har hört av sig. Luleå är en av dem. De har visat intresse i alla fall, säger han till NSD.
– Jag tycker att det är jättekul. När jag var liten så var faktiskt Luleå mitt favoritlag. De finns med i diskussionerna om jag skulle vända hem.

”Definitivt ett alternativ”

I dag tillhör Gustafsson KHL-laget Neftechimik Niznjekamsk och har hittills den här säsongen gjort 17 poäng på 32 matcher. Men efter säsongen kommer svensken ta en riktig funderare över framtiden – och eventuell SHL-flytt.
– Jag kommer sätta mig ned när säsongen närmar sig sitt slut eller när den har tagit slut och fundera på hur jag ska göra. Men Luleå är definitivt ett alternativ, säger han till lokaltidningen.

Dela den här artikeln om du vill se Erik Gustafsson i SHL!

LÄS MER: SHL-klubbens ilska mot Tre Kronor: ”Det är jävligt konstigt”