SHL-klubbens ilska mot Tre Kronor: ”Det är jävligt konstigt”

Om några dagar inleds Channel One Cup, OS-genrepet för Tre Kronor. 
Då väljer Rikard Grönborg att kalla in Växjös nyckelspelare – mot klubbens vilja. 
– Jävligt konstigt. Vi har en avgörande match, säger VD:n Henrik Evertsson till Sportbladet

 

Tre Kronor är nu på sin sista landslagssamling inför OS i Sydkorea. Samtidigt spelas det avgörande CHL-kvartsfinaler för två svenskar, Fredrik Pettersson i Zürich och Viktor Fasth i Växjö. Då väljer Tre Kronor att kalla in dem på en gång, vilket innebär att spelarna missar kvartsfinalerna för sina lag. Det har fått Växjös sportchef och VD Henrik Evertsson att gå i taket.

”Den stora förloraren i det här är hockeyn”

Evertsson är irriterad på att landslagsledningen kallar in Fasth samtidigt som klubben har en avgörande match i CHL i kväll.
– Jävligt konstigt. Vi har en avgörande match, möter storlaget Bern, med alla deras resurser och så tvingas vi spela utan Viktor. Vi har frågat Ishockeyförbundet om de kunde avvara Viktor på tisdagskvällen, men det sa de nej till, säger Evertsson till Sportbladet.

Han är också kritisk till att CHL inte har lyckats få till ett avtal som gör att klubbarna får behålla sina spelare när turneringen går in i en avgörande fas.
– Ska man spela under landslagsuppehållen måste man väl ha förhandlat till sig att alla spelare kan vara med. Den stora förloraren i det här är hockeyn. Ingen vinner på att Växjö mot Bern spelas utan Viktor Fasth, säger han.

Men Fredrik Pettersson, vars Zürich ska möta Liberec i kvartsfinalen, är glad över att bli inkallad till landslagssamlingen.
– Klubben har bestämt vad jag ska göra. Den har släppt mig och jag är glad över att få bra möjligheter att spela in mig till OS, som är ett stort mål för mig den här säsongen, säger han.

LÄS MER: Här jämför Mikael Renberg Växjös Elias Pettersson med Peter Forsberg