Niklas Wikegårds sågning – och hyllning – efter överfallet hela hockey-Sverige pratar om

Hela hockey-Sverige reagerade på tacklingen mot Daniel Paille i går kväll.
Nu ger Niklas Wikegård sin syn på hela situationen.
Och väljer både att såga – och hylla!

I går kväll kom överfallet som väckt ilska i hockey-Sverige. Under CHL-mötet mellan Brynäs och Adler Mannheim gjorde Thomas Larkin det hemska. Larkin körde över en helt ovetandes Daniel Paille i en sekvens som har beskrivits av många som det fulaste någonsin inom svensk hockey.

Nu vill många se en rejäl avstängning på Larkin efter överfallet. Experten Niklas Wikegård är en av alla som blir rejält upprörda av hela situationen.
– Det är bland det dummaste jag har sett. Så jävla dåligt, säger Wikegård på Instagram.
– Skulle skämmas ögonen ur mig som ansvarig coach här, och skulle definitivt stänga av internt alternativt riva avtalet med idioten.

Men Wikegård är inte bara irriterad över hela situationen utan bjuder även på en hyllning. Till Brynäs Lukas Kihlström för sitt agerande när han står upp för lagkamraten Paille.
– Han står upp för sin lagkamrat, man kan tycka vad man vill om det. Men jag tycker att det är hur bra som helst. Han känner direkt att det går åt helvete, säger Wikegård.
– Han har handskarna på, så han får inget riktigt grepp på Larkin, som både är större och starkare. Men det är otroligt förtjänstfullt av Kilström.

LÄS MER: Kaoset efter skandalscenerna i CHL: ”Kunde inte ens be om ursäkt”

Här är Wikegårds analys av situationen:

Se tacklingen igen här: